Budgetsmink under 200 kr

2018-02-11

Januari och februari är årets kanske fattigaste månader och det brukar kanske inte kännas sådär lätt att spendera pengar på smink trots att du behöver påfyllning. Men vet du vad, det går faktiskt att få ihop ett gäng med riktigt bra produkter för en rätt liten peng. Jag har plockat ihop ett helt ansikte med produkter som var och en ligger på under 200 kronor styck och tillsammans landar på 1199 kr, vilket jag tycker är väldigt rimligt för en komplett sminkning!

Här ser ni mitt resultat! Låt mig gå genom vad jag använt och till vad, många saker går faktiskt alldeles utmärkt att använda till mer än en sak!

Basen är ganska enkel, jag gillar lite lättare baser eftersom det dels håller sig snyggt längre, men också ser mer naturligt ut. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Total Control Drop Foundation funkar både till den som vill ha en lätt täckning och den som vill ha ett mer täckande resultat! Ju mer produkt du tar, desto mer täckande blir resultatet! Jag tycker dock att det är lite att ta i att du skulle få full täckning med så få droppar som man säger, men det går definitivt att bygga upp resultatet fint!

Under ögonen har jag använt Viva la Diva Concealer With Argan som passar speciellt fint för oss med lite torrare hud. Milani Baked Blush fick agera både rouge och solpuder vilket fungerar eftersom det är ett skimrigt rouge med en korallig underton. Dessa rouge är väldigt pigmenterade, så rekommenderar en lätt hand!

När jag gått på med highlighter och satt t-zonen med puder är det dags för ögonen. Här har jag faktiskt bara använt tre produkter till ögonbryn och ögon, det behöver inte vara så komplicerat. Min huvudprodukt är IsaDora Eyeshadow Quartet, Nude Rose, denna har jag använt på ögonen men faktiskt även den mörkbruna till ögonbrynen. Detta funkar så klart bäst om du gillar att ha mörka ögonbryn. Är du väldigt ljus kanske det blir lite hårt. Här rekommenderar jag även att du använder en matt skugga, det ser bättre ut än glittriga skuggor (om du inte vill ha just glittriga bryn då så klart),

Samma bruna skugga som jag använde till brynen fick även agera eyeliner, ser mjukare och mer naturligt än en helt svart och tycker man att det är svårt med eyeliner kan en ögonskugga och en snedställd pensel vara enklare. Eftersom jag vill hålla detta rätt enkelt körde jag bara mascara och bryngelé som sista steg för ögonen. IsaDora Stretch Lash Mascara är en av mina favoritmascaror som är så himla bra, man kan både få långa och mer volymiga fransar beroende på inställning på borste!

Lista på alla produkter jag använt kommer här!