FÄRG satsar på äkthet

2018-03-05

Märket FÄRG, som har funnits hos oss sedan 2015, har tagit nya tag och väljer att bli fullständigt transparenta i sin bildreklam. Ett beslut som redan har fått tonvis med positiva reaktioner!

Därför satsar FÄRG på ärlighet

Grunden hos makeupmärket FÄRG har alltid handlat om äkthet. Därför väljer FÄRG att, från och med nu, i sin sminkreklam visa upp sina modeller på det sätt som modellerna faktiskt ser ut i verkligheten.

Även om de har ojämnheter i hyn eller andra så kallade "imperfektioner", som normalt sett skulle ha korrigerats med retusch - så får det vara kvar - för att visa verkligheten. Det är också ett sätt för FÄRG att på ett ärligt sätt visa att produkterna verkligen håller den kvalitet och funktion som utlovas - en ärlighet som de tror att kunderna verkligen kommer att uppskatta. Den enda efterbearbetning som görs på bilderna är beskärning och ibland en korrigering av ljus-/färgbalans så att slutbilden blir så lik verkligheten som möjligt.

Birgitta Lagerholm, FÄRGs vd och grundare, har varit mentor för kvinnor i många år och sett hur många av dem har mått dåligt av att alltid mäta sig emot skönhetsbranschens tillrättalagda perfektion. Något som till stor del skapas av en alltför överdriven retuschering. Hon anser att det nu är FÄRGs uppgift att hjälpa till och motverka det här och istället boosta kvinnors självkänsla genom att visa upp modellerna på ett ärligt sätt.

Vanliga människor som modeller

FÄRG har också gått mer ifrån att använda rena fotomodeller till att använda mer vanliga, härliga personer i blandade åldrar som modeller i marknadsföringen - även det är ett led i att, från FÄRGs sida, arbeta för att stärka kvinnors självkänsla och bidra till något positivt i samhället.

FÄRGs modell Paul Williams säger: "Att FÄRG tar avstånd från retuschering är enormt. Varje dag bombarderas vi av retuscherade bilder av modeller med så kallad perfekt hud; utan rodnader, acneärr och fina linjer. Oavsett hur bekväm man är med sin hud jämför man fortfarande sig själv med dem. Nu när FÄRG slutat retuschera tror jag fler kommer känna en annan samhörighet med modellerna och uppskatta artisteriet bakom sminkningarna FÄRG lägger upp."