Fixa trendiga ögonbryn

2018-02-28

Vi börjar bli mer och mer trötta på perfekta bryn och många av oss suktar efter något lite mer naturligt, fluffigt men ändå prominent - boy brows har därför blivit en grej! Egentligen vill jag inte kalla det boy brows utan credda Brooke Shields för att hon en gång i tiden satte stora, fluffiga bryn på modet. Jag älskar det! Du som är mer inne på skulpterade bryn kanske inte uppskattar denna look till hundra procent, men produkterna jag använder går jättebra att göra ett skarpare bryn med också.

Jag tänkte visa er hur jag brukar göra mina bryn - vissa älskar dem och andra tycker de är lite för ostyriga. Innan jag börjar att visa steg för steg vill jag slå ett slag för att stoppa undan pincetten och dra fram brynfärgen. Jag har själv inte plockat mina bryn mer än mellan dem på typ 2-3 år och jag färgar brynen ungefär var 10e dag med Refectocil Ögonbrynsfärg. Med de knepen är brynen oftast snygga även utan något fix.

Så här ser mina bryn ut helt utan brynprodukter, ganska mycket hårväxt men lite ojämna. Jag känner oftast att jag bredda mina bryn lite, fylla i glipor och ger ansiktet lite extra form.

Jag börjar alltid med att forma mina bryn och borsta dem i ungefär den form jag är ute efter. Eftersom jag vill se pigg ut borstar jag alltid brynen uppåt.

Efter att jag borstat till brynen börjar jag att fylla i dem. Jag börjar alltid med att skugga fram formen underifrån. När jag fyller i brynen arbetar jag med många små drag och försöker undvika att dra långa och hårda streck, det ser hårdare ut (uppenbarligen) och är också svårare att tona.

Jag använder Anastasia Brow Wiz Skinny Brow Pencil i färgen Granite. Är du en hårdhänt sminkare kan det vara en god idé att välja en lite, lite ljusare nyans, jag är lätt på hand och föredrar att arbeta med en mörkare färg. Av någon anledning drar även det mesta jag sätter i mina bryn åt rött (vilket jag inte gillar) så jag använder nästan alltid en riktigt kall mörkbrun eller en lite ljusare svart till dem. Här ser ni IsaDora Brow Shaping Gel - Dark Brown och Anastasia Brow Wiz - Granite swatchade bredvid varandra.

Allt eftersom jag arbetar in färg i brynen borstar jag även in den, detta gör att brynen får en softare look och du undviker hårda streck. Om det behövs brukar jag även sminka lite lätt ovanifrån, detta gör att det blir lite mer skulpterat.

När jag är nöjd med formen på mina bryn arbetar jag in en färgad bryngele, i detta fall IsaDora Brow Shaping Gel i Dark Brown. Här arbetar jag med uppåtgående rörelser eftersom jag vill ge brynen mer volym. Har jag missat att fä färg någonstans passar jag på att peta in lite extra med borsten där. Detta är ett steg som jag ofta låter ta lite tid, bryn som får lite volym av bryngel håller oftast bättre och ser lite maffigare ut.

Så här blir mitt slutresultat! Fluffiga "boy brows" som trots att de är mörka inte känns för hårda. Nyckeln till det är en lätt hand, inte dra för långa och hårda streck samt att låta lite av huden bakom lysa fram. Självklart får man göra som man vill och det som känns bäst, men detta är lite hur jag tänker kring fluffiga bryn och vilka tekniker som man kan använda.