No-makeup makeup look på 15 snabba minuter

2018-08-13

Vi har smygtittat lite på höstens trender, trots att det fortfarande är sommar, och tänkte i kommande inlägg gå igenom några utav de trender vi tror vi kommer se mycket av i höst. I det här inlägget går vi igenom något som varit trendigt tidigare och fortsätter in på hösten: no-makeup makeup look med glow. Dvs att du ska se osminkad ut med fräsch, naturlig lyster. Nedan visar Ingrid hur du lyckas på bara 15 snabba minuter, steg för steg!

Allt börjar med en bra hudvårdsrutin

En naturlig och lysterfylld look börjar med en välmående hud, vilket man får genom en bra hudvårdsrutin. Ingrid börjar dagen med FOREO Day Cleanser, en krämig rengöring som Ingrid masserar in på fuktad hud och arbetar upp ett härligt lödder. Massera i cirkulära rörelser och skölj sedan noggrant. Badda ansiktet torrt med en handduk.

Ingrid adderar sedan Cremorlab T.E.N. Cremor Mineral Treatment Essence på en bomullspad och sveper över ansiktet. Det är Cremorlabs absoluta bästsäljare och har uppnått kultstatus inom K-beauty-världen. Den återfuktar, återställer fuktbalansen, reducerar synbarheten av porer och fina linjer samt bidrar till en jämnare hudton.

Över till serum, här boostar hon huden med fukt ordentligt med hjälp av NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex. Det är ett drygt serum, så lite räcker långt, med 15 olika former av hyaluronsyra i sig för en slät och mjuk hud.

Sist men inte minst, ansiktskräm. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är den Ingrid använder sig av som är en aktiv, målinriktad anti-age-kräm som fokuserar på att reducera synbarheten av linjer och rynkor. Den absorberas snabbt och främjar en fastare, mjukare och mer lysterfylld look.

Så fixar du en no-makeup makeup look med smink

När du är klar med din hudvårdsrutin är det dags för att boosta din look med lite smink. Ingrid börjar med att grunda med den lystergivande primern Clarins SOS Primer i Universal Light och applicerar sedan Skin79 Super+ Beblesh Balm SPF 30 PA++ Gold som är en aktiv BB-kräm, passande för både torr och kombinerad hud. Den ger en naturlig täckning men kan appliceras i lager för mer täckning, och ger huden rikligt med näring samtidigt som den förbättrar hudens naturliga motståndskraft. Den ger lyster och jämnar ut hudtonen, dessutom skyddar den mot solen med SPF 30. Ingrid applicerar den med en fuktad Beautyblender Bubble.

För att framhäva den solkyssta huden som Ingrid fått under sommaren applicerar hon lite bareMinerals Invisible Bronze i Fair to Light med en stor borste, hon använder Real Techniques Duo-Fiber Face Brush från Duo-Fiber Collection Limited Edition. Hon sveper bronzern lätt där solen naturligt träffar ansiktet, kinderna, pannan, näsan. För lite fräsch rodnad på kinderna applicerar Ingrid Clarins Blush Prodige Illuminating Cheek Colour i nyansen Sweet Rose.

Dags för mer glow - highlighter! Ingrid applicerar Yves Saint Laurent Touche Éclat Glow Shot i nyansen Rose, som hon först applicerar på handryggen och applicerar sedan på kindbenens högsta punkt och nästippen med sin beautyblender. Den ger en så fin, naturlig lyster samtidigt som den förser huden med fukt.

Det slutgiltiga steget är att reducera oönskad glans. Detta gör hon med Maybelline Master Fix Loose Powder som hon applicerar med Sigma Round Kabuki Brush - F82. Hon doppar borsten försiktigt i det lösa pudret, slår försiktigt av överflöd och duttar sedan in på områden där hon lätt blir glansig så som t-zon (panna, näsrygg och haka).

Resultatet blir en naturlig look full av lyster!