Packa inför weekendresan

2018-06-13

Vår och sommar består ofta av weekendresor, både utomlands och till olika städer i Sverige. När man bara ska vara borta i några dagar så vill man helst inte packa för mycket och ska man flyga så finns det ju en hel del regler att förhålla sig till. Vi har samlat våra bästa tips för hur du bäst packar inför din weekendresa!

Ska du flyga och ha med dig handbagage? Då är det först och främst viktigt att läsa igenom reglerna för just det flygbolag du flyger med, då det kan skilja sig från bolag till bolag. Standarden när det kommer till handbagage för flytande skönhetsprodukter är att de max får innehålla 100 ml, dvs det måste stå max 100 ml på produkten (inte 150 ml men det bara är 75 ml inuti, det kommer inte gå igenom).

Alla flytande produkter måste sen placeras i en förslutningsbar plastpåse som rymmer 1 liter, om du inte har en sådan hemma så brukar de finnas vid säkerhetskontrollen på flygplatsen. Ett tips är att lägga denna plastpåse överst i väskan så du snabbt kan få upp den när det är din tur i säkerhetskontrollen (då den måste plockas ur separat).

Ett annat tips är att rulla dina kläder! Genom att rulla byxor och t-shirts t.ex så sparar du dels plats men håller också kläderna skrynkelfria på vägen.

Vilka skönhetsprodukter bör jag ha med mig? Detta beror givetvis på vart du är påväg men vi tänkte gå igenom det som är ett måste oavsett din destination.

Vi börjar med hudvården och Lancôme Miel en Mousse i 50 ml som är en effektiv rengöring som både tar bort makeup och orenheter och kommer i en smidig tubform. Huden behöver ju givetvis en boost av C-vitamin och där kommer Lumene VALO Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence i 30 ml in i bilden. För återfuktning rekommenderar vi Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50 i 50 ml så du skyddar huden ordentligt.

Se även till att ha med dig några sheetmasks, t.ex den vårdande och näringsgivande Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Avocado. De tar liten plats och ger huden en boost när den behöver det!

Över till hårvård! Om du ska bo på hotell så vet du, likväl som vi, att schampo och balsam sällan är av bra kvalitét. Vill du ta hand om håret på resan så rekommenderar vi därför att satsa på Maria Nilas reseförpackningar, t.ex Structure Repair Colour Guard Shampoo och Structure Repair Colour Guard Conditioner som båda finns i 100 ml-storlekar.

Ett tips när du ska ha med dig parfym är att använda en rollerball! Praktisk då den appliceras med roll-on-kula och innehåller bara 10 ml så räcker gott och väl för några weekendresor och tar lite plats. Michael Kors Wonderlust Rollerball doftar ljuvligt av mandelmjölk, bergamot och rosépeppar som omfamnas av jasmine sambas, nejlika och heliotrope. I basen finns benzoin, sandelträ och kaschmirträ.

Gör resan lättare för ryggen och se till att ha en väska som antingen går att rulla eller en ryggsäck. På så sätt är du snäll mot din rygg och det behöver inte kännas lika tungt med packningen.