Så applicerar du brun-utan-sol

2018-05-29

Fler och fler väljer att skydda sin hud mot solens skadliga strålar men du kan faktiskt få solkysst hy utan hjälp från solen, nämligen med brun-utan-sol. Men hur applicerar man egentligen brun-utan-sol på bästa sätt? Ta det lugnt, vi har tipsen!

Börja med att skrubba!

Grunden till en bra applicering av brun-utan-sol, kallat BUS, är en jämn yta. Detta uppnår du bäst genom att först skrubba huden för att ta bort döda hudceller och jämna ut huden. Börja därför att skrubba huden i duschen med Clarins Exfoliating Body Scrub for Smooth Skin. En härlig kroppsskrubb som gör huden mjukare genom att ta bort orenheter samt döda hudceller. Du kan använda denna peeling 1-2 gånger i veckan både på torr och fuktad hud.

Återfukta huden där den är som torrast

Du ska egentligen inte applicera någon kroppslotion eller liknande över kroppen innan brun-utan-sol då det kan göra resultatet ojämnt. Däremot är det positivt om du t.ex har torra knän, knogar och armbågar att applicera lite kroppslotion där då de har en tendens att bli lite mörkare än resten av kroppen. Ett tips är att använda Biotherm Oil Therapy Baume Corps Body Lotion som både återfuktar och ger en härlig doft av aprikos.

Så applicerar du din brun-utan-sol

Nu till appliceringen. Det bästa är att använda en specialanpassad handske, t.ex Cocoa Brown Pink Tanning Mitt eller Beautyblender BodyBlender som är en svamp som gör appliceringen superjämn. Detta för att få ett så jämnt resultat som möjligt samt undvika att få produkt i handflatorna.

Läs alltid på din brun-utan-sol hur just den ska appliceras, då det finns flera olika formulas (som vi kommer till lite längre ned). Om du applicerar med handske eller bara händer så rekommenderar vi att applicera lite brun-utan-sol-produkt på handsken/i handen och jobba in produkten på huden i cirkulära rörelser och med ett relativt snabbt tempo. Använder du Beautyblender BodyBlender så ska du först fukta den, sedan applicerar du BUS-produkt på den och dabbar sedan in produkten över kroppen. Se till att inte komma i kontakt med kläder eller annan textil under tiden du låter din BUS torka.

Exempel:
En populär brun-utan-sol är Cocoa Brown 1 Hour Tan som har en fuktgivande mousse-formula som ger en vackert kakaobrun ton på bara en timme. Applicera lagom av moussen på din Cocoa Brown Pink Tanning Mitt och massera in i huden med cirkulära rörelser och jobba relativt snabbt. Ta lite mindre produkt när du är vid områden som knän, armbågar och händer. Var noga med att applicera försiktigt på händerna så du inte råkar få fläckar i handflatan, det är inte så snyggt.

Låt verka i 1-3 timmar, ju längre du väntar desto mörkare blir brännan, och duscha sedan och ha en snygg bränna i 5-7 dagar! Den har dessutom en ljuvlig doft av Tahitian Gardenia istället för den klassiska BUS-doften, vilket är ett stort plus.

Vilken brun-utan-sol ska man välja?

Det finns många olika brun-utan-sol på marknaden i alla möjliga olika formulas. Du måste helt enkelt hitta den som matchar dig och din hud bäst. För en torr hud så kan t.ex en lotion, kräm eller olja kännas bäst medan för en oljig hud så kan en mousse eller spray kännas bättre. Det är verkligen en smaksak!

Hos oss hittar du brun-utan-sol i form av lotion, kräm, olja, koncentrat, spray, duschgel... Ja det finns många. Vi tänkte tipsa om några av våra bästsäljare:

Bild visas av St Tropez (@sttropeztan)