Så applicerar du solpuder

2018-06-28

Såhär i sommartider så kan ju huden bli härligt solkysst (om vädret tillåter dvs, vilket det än så länge har gjort i större delarna av Sverige) och detta vill ju de flesta av oss framhäva ännu mer. Därför tänkte vi gå igenom hur man applicerar solpuder, eller bronzer som det också kallas, på bästa sätt - enligt oss!

Vad är skillnaden på contouring vs bronzing?

Till att börja med vill vi reda ut skillnaden på contouring och bronzing. Contouring innebär att man markerar ens ansiktsdrag, förstärker de naturliga skuggorna i ansiktet helt enkelt. En contouringskugga kommer i en kall nyans för att på bästa sätt imitera den naturliga skuggan i ansiktet och appliceras vanligen under kindbenet (ett tips är att suga in kinderna samt känna efter vart ditt kindben är) från hårfästet och en liten bit in mot ansiktet, längs med hårfästet både vid tinningarna och på pannan samt längs med käken. Detta görs bäst med en konformad borste, men det är givetvis en smaksak, t.ex P ÜR Contour Blending Brush.

Det är också populärt att applicera contouring-skugga längs med sidorna av näsryggen för att ge illusionen av en smalare näsa, samt i mitten precis under underläppen för att ge ett "plutigare" intryck. Detta görs bäst med en smal, tunn borste t.ex Sigma Highlight Diffuser Brush Copper - E71. Tricket med contouring är att applicera lite åt gången och att blanda blanda blanda.

Bronzer däremot, går åt det varmare hållet och är till för att framhäva din solbränna vilket innebär att den helst ska appliceras där solen naturligt når delarna av ansiktet. Men mer om vart du bör applicera och hur längre ned.

Hur applicerar jag solpuder?

Som vi redan nämnt så går en bronzer/solpuder åt det varmare hållet och är till för att framhäva din solbränna. Det ska alltså inte appliceras som ett vanligt puder över hela ansiktet. Här gäller det att tänka; vart träffar solen naturligt i ansiktet?

Om du använder en puderbronzer så rekommenderar vi att använda en större, fluffigare borste, t.ex Real Techniques Powder Brush. Svep den i din bronzer, och "slå av" överflödig produkt genom att slå borsten försiktigt mot t.ex handleden. Svep sedan din bronzer på kinderna, blanda in med din contouring och fortsätt upp längs tinningarna och upp på pannan - in i din contouring, inte in mot pannans mitt. Svep sedan din bronzer längs med sidorna av halsen, undvik mitten då man gärna vill framhäva den, samt lite ned på axlarna och nyckelbenen. Det kan också vara fint att applicera lite bronzer på nästippen och hakan.

Tänk på att ta lite produkt i taget och att blanda ordentligt, det är tricket för att få till en bra applicering av din bronzer. Vi kan varmt rekommendera Rebecca Stella Sunkissed Bronzer som har en lagom varm ton som går lite åt persika, dock är det viktigt att du hittar en bronzer som passar just din hudton - en bronzer passar inte alla.

Framhäv solbrännan ytterligare med highlighter

En highlighter är också ett bra redskap för att framhäva brännans "glow". Här rekommenderar vi en mindre borste, t.ex Sigma Tapered Highlighter Brush - F35 eller NYX PROFESSIONAL MAKEUP Holographic Halo Micro Highlighting Brush om du föredrar solfjäder-formen istället.

Svep borsten lätt i din highlighter, t.ex den populära the Balm Mary-Lou Manizer och "slå av" överflödig produkt. Svep sedan lätt på ansiktets högsta punkter, så som på kindbenens högsta punkt, på näsrygg och nästipp, under brynbågen, på amorbågen och lite ovanför brynbågen.

Har du några tips på hur man bäst bör applicera solpuder? Kommentera gärna nedan!