Säker stils bästa skönhetsknep

2018-12-06

Nyfiken på vad Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret, duon bakom Säker stil, har för beauty-favoriter? Här avslöjar de sina skönhetsälsklingar men delar även med sig av sina största skönhetsmisstag.

Att hitta säker stil handlar om garderoben - men också att en skönhetsrutin som verkligen funkar. Här ger Emilia de Poret och Ebba Kleberg von Sydow, duon bakom Säker stil, sina bästa knep men avslöjar också sina största misstag.

Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret driver Sveriges största stilpodd, Säker stil-podden, och har skrivit två bästsäljande stilguider. Säker stil handlar om att bygga upp den perfekta garderoben, men duon menar att principerna är desamma när det handlar om skönhet.
- På samma sätt som man har basprodukter i garderoben - vita skjortan och snygga jeans - så har har vi vardagshjältar i necessären. Just nu älskar vi glow men vi letar ständigt efter nya favoriter, säger duon.
Era måste-produkter som ni alltid återkommer till?
- Vi föll båda pladask för Peter Thomas Roth 24K Gold Lift & Firm Prism Cream, det är verkligen en favorit.
Hur ser era morgonrutiner ut?
- Eftersom vi ofta är sminkade i jobbsammanhang, så är det superviktigt att ta hand om huden med bra rengöring och ordentligt återfuktande produkter. Med småbarn lär man sig att bli snabb, har vi inget "framträdande" så fixar vi enkelt en vardagslook på fem minuter. Men om vi ska stå på scen jobbar vi gärna med makeupartister, som vi inspireras av och lär av!
Årets mesta festhögtid står inför dörren med glöggmingel, julbord och nyårsafton. Era bästa knep för festen?
- Glow! Maxa lystern. Mac Cosmetics har ett puder som heter MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish som ger massor av glow och lyster. En snygg manikyr med partynaglar är också att bra knep att komma i stämning. Ebba fördedrar vinröda naglar, för Emilia blir det varannan nagel i olika färger till exempel svart och mörkblå.
De största skönhetsmissarna man ska undvika?
- Det vet inte VI, haha... Nej, skämt å sido, så har vi nog gjort alla. Vi skulle kunna göra en hel podd om alla skönhetsmissar. Allt från att ösa på med för mycket glittrande läppglans eller på tok för mycket ögonskugga, säger Ebba.
- Ett vanligt misstag många gör är att inte ha rätt nyans på sin foundation, antingen för mörk eller för ljus. Lägg tid på att hitta din rätta nyans, säger Emilia.
Era gulity pleasures när det kommer till hudvård?
- Sheet Masks, lätt! Jag lägger en mask tre gånger i veckan, säger Emilia och Ebba fortsätter:
- Jag slösar på en riktigt lyxig återfuktande kräm. Att ta extra mycket, till och med på armbågarna!
Hur mycket tid lägger ni på ert utseende varje dag?
- Allt från fem minuter till en och en halv timme. Dagarna med Säker stil är så olika. Antingen poddinspelning när vi myser runt på kontoret i kashmir, med en Ansiktsmask, eller så har vi ett stort uppdrag och då blir det kick ass-makeup.
Er dyraste skönhetsvana?
- Med åldern och en stressig vardag med lite sömn så unnar jag mig regelbundna ansiktsbehandlingar, säger Emilia.
- För mig är det naglarna. Jag gör ofta shellack, dessutom så fixar jag ögonbrynen, säger Ebba.
Skönhetsknep såhär i vintertid?
- Ta hand om håret, det försöker vi båda göra. Gör den där hårinpackningen. Dessutom är Pixi Glow Peel Pads magisk bra. Det tar 12 sekunder att svepa dem över ansiktet och de piggar och ger massor av lyster.
Hur tänker ni kring doft och parfymer?
- Parfym är en personlig accessoar, att hitta sin signaturdoft kan ta en livstid. Vi gillar även tanken på att att ha fler parfymer för olika tillfällen, som en parfymgarderob.
Slutligen, era bästa tips för håret?
- Vi är båda så mesiga som haft samma långa frisyrer sedan första klass, haha. Vi är däremot kräsna med hårprodukter. Kérastase är riktiga kvalitetsprodukter, dessutom Redken All Soft och Lernberger Stafsings styling-produkter, som alltid levererar. Patrik och Mattias är fantastiskt duktiga.

Här hittar du Säker stils alla favoriter!