Så fixar du höstens mörka läppar

2018-09-12

I det här inlägget tänkte vi gå igenom hur du fixar höstens mörka läppar! I höst är det nämligen lite mörkare nyanser på läpparna som gäller, gärna vinrött och brunt till en naturlig bas. Det kan kännas lite läskigt med en mörkare färg på läpparna, men oroa dig inte! Linn har här nedan skapat en tutorial för hur hon brukar göra när hon fixar mörka vinröda läppar som håller hela dagen.

Linn börjar med att applicera en primer på läpparna, NYX PROFESSIONAL MAKEUP Lip Primer. Den gör att läpparna blir mjuka, gör att läppstiftet glider på enklare samt gör färgen mer intensiv. Ett tips om du har fnasiga läppar är att blanda lite socker med t.ex honung och peela läpparna lite försiktigt, använd en fuktad bomullspad för att ta bort det - det gör att du får bort döda hudceller och gör att det blir mycket enklare att applicera läppstiftet.

Sedan använder Linn en läppenna. Här använder hon NYX PROFESSIONAL MAKEUP Slim Lip Pencil i Burgundy och markerar läpparnas kontur. Detta gör att läpparna blir mer definierade och håller läppstiftet på plats utan att det glider ut. Denna läppenna har en härligt mjuk textur och är enkel att applicera.

Sen applicerar hon Yves Saint Laurent Tatouage Couture i nyansen 8 Black Red Code. Det har helt fantastiska pigment och ger en ultramatt finish. Dessutom sitter det verkligen hela dagen (upp till 8 timmar enligt YSL själva). Den har en spatel-liknande applikator som gör det enkelt att applicera.

Vilken nyans kommer du ha på dina läppar i höst?