Så preppar du din hud inför bröllopet

2018-04-29

Det börjar bli bröllopssäsong och oavsett om det är du själv som ska gifta dig eller om du är gäst på ett bröllop så vill man ju givetvis att ens hud ska vara sitt bästa jag. Vi tänkte i detta inlägg ge våra bästa tips för hur du bäst preppar huden inför den stora dagen!

Till att börja med, se till att ha god framförhållning

Om du ska byta hudvårdsrutin så se till att ha minst 3 månader på dig innan den stora dagen för att huden ska hinna vänja sig ordentligt vid den nya hudvården och ge de resultat du är ute efter.

Det viktiga i din hudvårdsrutin är att skapa just; rutin. Se till att rengöra ansikte, hals och dekolletage morgon och kväll. Följ upp med ansiktsserum och ansiktskräm för just din hudtyp - och glöm inte bort både hals och dekolletage! Oavsett hudtyp så är din hud i behov av fukt, så se till att boosta huden ordentligt med fukt för att ge den en så mjuk, ungdomlig look som möjligt.

Det är också viktigt att tänka på SPF. Solen må vara härlig men dess strålar gör tyvärr att vår hud åldras snabbare därför är det viktigt att alltid skydda huden med solskydd!

Är bröllopsdagen bara runt hörnet?

Se till att inte bryta din nuvarande hudvårdsrutin om du har kort om tid på dig till bröllopet. Detta då huden behöver tid på sig att vänja sig vid den nya hudvården, och man vill ju gärna undvika blemmor och liknande på bröllopsdagen - eller hur? Använd dig istället av snabbfixar, i form av en lystergivande ansiktsmask t.ex.

Se till att få i dig ordentligt med vatten och c-vitamin!

Huden mår väldigt bra av att du får i dig ordentligt med vatten, se därför till att få i dig minst en och en halv till två liter vatten (mer om du vistas i varm miljö eller tränat mycket) och C-vitamin boostar med antioxidanter vilket i sin tur ger lyster och skyddar huden mot yttre påfrestningar.

Du får i dig C-vitamin bäst genom mat, t.ex paprika och apelsin. Du kan även boosta huden med extra c-vitamin med hudvårdsprodukter, så som SkinPlan Vitamin C Booster som är ett pulver du blandar med din ansiktskräm eller Mario Badescu Vitamin C Serum som är ett serum med 7.5% askorbinsyra (C-vitamin).

Hudvård kvällen innan bröllopet:

Se till att rengöra huden ordentligt med din vanliga rengöring. För att reducera svullnad och ge en närings- samt lysterboost under ögonen är att använda Skin79 Golden Snail Intensive Essence Gel Eye Patch. Dessa gyllene ögonmasker ger en effektivt återfuktande och närande boost till trötta ögon!

Du kan också lyxa till det med Peter Thomas Roth 24K Gold Mask, en härligt lystergivande ansiktsmask med 24 karats guld. Den ger en upplyftande effekt samtidigt som den hjälper till att ge huden ett jämnare resultat. Följ sedan upp med ditt vanliga serum och din vanliga nattkräm!

Vill du också eller istället använda en nattmask så rekommenderar vi Biotherm Aquasource Everplump Night Masque som med en alldeles underbar geltextur fyller på och hjälper huden att behålla fukt medan du sover! För att du ska vakna upp med en maximalt återfuktad och "plumpad" hud.

Hudvård på själva bröllopsdagen:

Börja dagen med att rengöra ansiktet ordentligt. Tänk på att andas och ta det lugnt, slappna av med en Sheet Mask, t.ex Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Pearl som är fukt-, närings- och lystergivande. Applicera sedan ditt vanliga serum och din vanliga dagkräm, gärna med SPF.

Sedan kan du applicera Clarins Beauty Flash Balm, som verkligen är en så kallad askungekräm. Den reducerar alla tecken på trötthet för att ge huden en piggare, mjukare och ungdomligare look på ett kick!

Vi tjatar om lyster men det är ju så härligt! För att boosta huden rejält med lyster innan du applicerar din makeup så spraya Pixi Glow Mist över ansiktet. Den ger huden näring, återfuktning och perfekt "glow".

Se till att stråla på din stora dag!