Så sminkar du dig inför midsommar

2018-06-10

Varje år firas sommarhögtiden midsommarafton med god mat, sång och dans. Många plockar sju sorters blommor och lägger under kudden, midsommarstången dekoreras och fästs, man dansar glatt "små grodorna" kring den, maten är extra festlig och många har blommor i håret. I det här inlägget tänkte vi ge våra tips på hur man lyckas med midsommarsminkningen!

Vi börjar med midsommarbasen

För att din makeup ska hålla från morgon till kväll är det viktigt att satsa på en bra bas. Börja med att spraya MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ över rengjort, återfuktat ansikte som ger en lugn känsla och reducerar överflödigt talg. Sedan applicerar du din foundation och concealer, t.ex MAC Cosmetics PRO Longwear Concealer som ger bra täckning och sitter länge samt Lumene Nordic Nude Natural Glow Fluid Foundation SPF 20 som ger en perfekt "osminkad" finish med härlig lyster. Fixera din bas med NYX PROFESSIONAL MAKEUP HD Studio Photogenic Finishing Powder!

Sen gillar vi multifunktionella produkter och The Balm In The Balm of Your Hand Volume 2 är en sådan. I denna palett hittar du nämligen bronzer, rouge, highlighter och ögonskugga.

Över till midsommar-ögonen

Från paletten The Balm In The Balm of Your Hand Volume 2 använder du ögonskuggorna. Grunda med "Matt Russo" genom att applicera med cirkulära rörelser vid globlinjen och en bit uppåt. Applicera sedan "Alice Copper" längst ut vid ögats kant och jobba den inåt efter din ögonform. Längst in i ögonvrån applicerar du "Mary-Lou Manizer".

Näst upp är eyeliner, här kan vi varmt rekommendera Estée Lauder Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner. Den applicerar du längs med fransraden i önskad tjocklek.

Vädret på midsommar är känt för att vara otroligt varierande och tittar man historiskt så har det under midsommar varit allt från nollgradigt med snöfall till strålande sol och +35°C. Något som är vanligt är att det kommer en del regnskurar och även om vi hoppas på strålande solsken så är det bra att säkra upp - se därför till att din makeup till största delen är vattenfast. Framförallt din mascara och en som är väldigt populär är Lancôme Hypnose Doll Eyes Mascara Waterproof som ger härlig volym och separation.

Se även till att brynen är vattenfasta. Där kan vi rekommendera IsaDora Precision Brow Pen Waterproof som med sin precisa spets gör det möjligt för dig att skapa "strån" och ge definition till dina ögonbryn.

Fixera, fixera, fixera

Det är också väldigt viktigt att fixera din makeup och då använder du MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ igen! Den fungerar nämligen både som primer och som fixeringsspray.

Extra tips: Midsommarhår

Ett tips på hur du fixar midsommarhåret är att sätta upp det i en tofs eller göra en fläta bakåt, och addera lite blommor i håret. Om du inte har blommor nära till hands, eller en midsommarkrans så kan vi tipsa om att ta en färgglad sjal som du har, rulla den och sedan knyta runt huvudet - superfint!