Så sminkar du dig under semestern

2018-06-18

Det är ju givetvis upp till var och en hur och om man vill sminka sig under semestern - däremot tänkte vi ge våra tips på hur du kan sminka dig under semestern för maximal glow och bekvämlighet!

En lätt, strålande bas!

Till att börja med se till att två gånger om dagen (morgon och kväll) rengöra din hud ordentligt. Se också till att återfukta och glöm inte solskyddet! En strålande hud börjar med bra hudvård.

Nu över till sminket. Vi rekommenderar en lättare bas i form av en BB-kräm, framförallt för att det kan kännas lite jobbigt att ha en tung bas på sig när det är varmt ute. Här kan vi varmt rekommendera Skin79 Super+ Beblesh Cream Best Set, ett set om 3 så du lätt kan anpassa efter önskad täckning, hudton och hudtyp - dessutom idealiskt för att mixa fram just din skräddarsydda nyans. De kommer också i resvänliga förpackningar!

En klassisk bronzer, älskad av många, är the Balm Bahama Mama Bronzer som du sveper lätt under kindbenen, längs med hårfästet och eventuellt lite på hals och nyckelbenen. Föredrar du en flytande bronzer kan vi rekommendera Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer.

Addera färg med en härlig rouge på dina kindäpplen med MAC Cosmetics Extra Dimension Blush som kombinerar mjukheten hos en kräm, blandbarheten hos en lotion samt finishen hos ett puder med hållbar färg och prismaskimrande reflektioner.

Sist men inte minst, highlighter. Det finns ju mängder av val från nyanser till formulas, men vi tänkte rekommendera en riktig favorit nämligen rms beauty Living Luminizer. Den har en krämig formula som nästan känns gel-aktig, och ger en alldeles perfekt skir lyster till kindbenen. Applicera lätt med fingret på kindbenen, vid brynbenet, lite på näsryggen och lite på amorbågen för underbar lyster.

Naturlig ögonmakeup

När det kommer till bryn och ögon så rekommenderar vi att satsa på naturligt! Borsta i lite färgad (eller ofärgad) bryngel i brynen, t.ex IsaDora Brow Shaping Gel och på med lite vattenfast mascara. En mascara som inte är vattenfast, men som verkligen sitter som berget och står emot eventuellt sommarregn är Sensai Mascara 38°C Volumising, den avlägsnas nämligen bara vid 38°C vatten eller med remover för vattenfast makeup.

Om du ska på sommarfest och vill ge din makeup det lilla extra så kan vi rekommendera att satsa på gyllene och brons-aktiga toner, det passar så fint till en solkysst hy. MAC Cosmetics Power Hungry Palette innehåller 8 st ögonskuggor i uttrycksfulla färger som bronze och guld, samt en opalskimrande highlighter i större storlek, idealisk för sommaren.

Glansfulla läppar

På läpparna håller vi det riktigt enkelt med ett läppglans! T.ex Clarins Instant Light Natural Lip Perfector som ger vård, söt doft, fint skimmer och vacker glans. Vill du ha lite mer färg så kan vi rekommendera MAC Cosmetics Cremesheen Lipstick.