Sachajuan: Volume Powder Spray vs Dry Shampoo Mousse

2018-09-19

SACHAJUAN har släppt en ny, innovativ produkt - nämligen SACHAJUAN Dry Shampoo Mousse! Det är precis som det låter, ett torrschampo fast i mousse-form. Vi tänkte i det här inlägget gå igenom skillnaden på denna mousse och SACHAJUANs klassiska torrschampo SACHAJUAN Volume Powder Spray.

SACHAJUAN Volume Powder Spray är som ett klassiskt torrschampo, dvs det kommer i sprayform och har en puder-aktig känsla. Den ger volym, struktur och fräschar upp håret mellan tvättarna. Du sprayar i torrschampot i kort eller långt hår på ca 10 cm avstånd, och borstar bort eventuellt överflöd när det torkat med fingertopparna.

SACHAJUAN Dry Shampoo Mousse har en formula precis som en mousse och ger håret en härligt ren känsla. Håret blir glansigare, fräschare och får mer textur. Den torkar snabbt in och lämnar inga spår efter sig, vilket ett klassiskt torrschampo lätt kan göra, särskilt i ett mörkare hår. Denna mousse använder du i torrt hår (kort eller långt), applicera jämnt med fingrar eller kam och låt torka innan du stylar det.

Skillnaden

För det första så har de två helt olika formulas. Den ena är ett spray, den andra en mousse. Moussen kan användas flera dagar i rad utan att håret känns klibbigt eller fett, jämfört med ett torrschampo som är svårt att använda flera dagar i rad. Moussen torkar in snabbt och lämnar inga rester, oavsett hårtyp medan ett torrschampo lätt kan synas, framförallt i mörkt hår. Moussen känns knappt i håret när du stylat färdigt det, medan ett torrschampo lätt kan ge en lite sträv känsla.

Liknelser

Båda produkterna fräschar upp håret utan att kännas klibbiga och de innehåller lika mycket mängd produkt.

Vilken väljer du?