Skapa en perfekt bas

2018-10-08

Tycker du att det är svårt att hitta rätt foundation? Det finns många olika foundationformat att välja mellan, allt från flytande, till pulver till pressad foundation. Dessa ger i sin tur olika effekter och utseenden till huden? Vilken eller vilka foundations passar dig, din hud eller din livsstil bäst? Häng med Anna Lönnqvist, bareMinerals trainer och makeupartist, så kommer hon att bringa lite klarhet i bareMinerals foundationgarderob.

Varför mineraler?

Mineraler är essentiella för alla celler, men något våra kroppar inte kan producera själva. Precis som vitaminer så hjälper mineraler cellerna i din hud att utvecklas och bibehålla sin hälsa. Mineraler är naturliga och täpper inte till huden utan samarbetar med den. De mineraler som finns i bareMinerals produkter är bevisade att ge en klarare, jämnare och mer hälsosam hud - hudvårdande foundations helt enkelt.

A och O för en hållbar makeup?

För att du ska få en snygg, hållbar makeup är det viktigt att du har en bra grund att arbeta med. Se till att du har en bra hudvårdsrutin och applicera alltid din foundation på ren och återfuktad hud. Du kan även komplettera med en primer om du vill jämna ut hudstrukturen och förlänga hållbarheten ytterligare.

Vilken foundation ska jag välja?

bareMinerals foundations passar alla hudtyper därför handlar det främst om tycke, smak och specifika behov när du väljer din foundation. Vad gillar du och vad trivs du i? Tycker du om känslan av en flytande foundation eller trivs du bättre i ett puderformat? Vad vill du att din foundation ska göra för dig? Ska den matta ner, täcka, ge lyster, jämna ut huden eller kanske jobba lite extra på ett hudproblem. Makeup är personligt och ska kännas bekvämt.

Tillfälle och livsstil styr också ditt val av foundation.

Är det en vardags foundation med lättare täckning du är ute efter, eller är du på jakt efter den fulltäckande partymakeupen? Var befinner du dig under dagen? Sitter du framför en dator så fokusera t.ex. på en foundation som ger mycket fukt, är du mest utomhus så välj en foundation med högt SPF. Andra aspekter att ta hänsyn till är att hudens behov ändras dels med åldern, då vi oftast blir torrare, men också med årstiderna. Under vintermånaderna kan huden behöva en mer fuktgivande foundation med högre täckning, medan på sommaren så är en foundation med lättare täckning och hög SPF att föredra. Det är mycket att tänka på och som ni förstår kan man ha mer än en foundation, det ultimata vore att ha sin egen foundationgarderob där olika tillfällen och behov alltid blir tillfredsställda.

bareMinerals foundationgarderob

bareMinerals Original SPF 15 Foundation
Ser ut som ett puder, känns som en kräm och buffas på som silke. Innehåller bara 5 ingredienser, 100 % mineraler av högsta kvalitet, inga parabener, syntetiska dofter, artificiella oljor eller annat som kan verka irriterande eller torka ut huden. Har en byggbar lätt till full täckning med 8 timmars hållbarhet. Mineralerna ger en sammetsmjuk finish och ett fräscht, jämnt resultat som döljer linjer och rodnader. Kliniskt bevisad att ge en klarare, mer hälsosam hud. Appliceras med SWIRL, TAP, BUFF metoden.

ORIGINAL: Ger huden en mjuk, naturlig lyster.
REKOMMENDERAD BORSTE: bareMinerals Beautiful Finish Brush eller valfri borste
Finns i 30 nyanser.

Tutorial för Original SPF 15 Foundation

bareMinerals Matte SPF 15 Foundation
Ser ut som ett puder, känns som en kräm och buffas på som silke. En naturligt matt mineralfoundation som dämpar glansiga partier, döljer ojämnheter och håller huden snygg och naturligt fräsch hela dagen utan att torka ut. Innehåller ingredienser som minskar porer, skyddar mot yttre påfrestningar och ger en klarare hud. Har en byggbar lätt till full täckning med 8 timmars hållbarhet. Kliniskt bevisad att minska synligheten av porer. Appliceras med SWIRL, TAP, BUFF metoden.

ORIGINAL: Ger huden en naturligt matt finish.
REKOMMENDERAD BORSTE: bareMinerals Beautiful Finish Brush eller valfri borste.
Finns i 20 nyanser.

Tutorial för Matte SPF 15 Foundation

bareMinerals bareSkin
Hudtonsutjämnande serum och foundation i ett som ger ett naturligt, sammetsmjukt resultat. Flytande foundation och serum i en och samma flaska som ger dig en sömlös lätt till full täckning. Denna foundation innehåller naturliga mineraler och vårdande ingredienser som bevarar fukten i huden, jämnar ut hudtonen och ger dig en naturlig, sammetsmjuk finish. Appliceras med SHAKE DROP BUFF tekniken.

BARESKIN FOUNDATION: Ger en sammetsmjuk, naturlig finish.
BORSTE: bareMinerals Perfecting Face Brush, borste med mjuka, syntetiska strån och en specialdesignad reservoar som gör det enkelt att applicera och bygga upp din foundation till önskad täckningsgrad.
Finns i 6 nyanser.

Tutorial för bareMinerals bareSkin

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream
Multifunktionell gel-kräm som kombinerar fördelar från hudvård och makeup i ett. Complexion Rescue, är med sin mineralbaserade lätta formula, som en BB, CC och färgad dagkräm i ett. Marina växter återfuktar och förnyar huden, mineralelektrolyter tillför energi och antioxidanter skyddar huden mot miljörelaterade stressfaktorer. Resultatet blir en skir till medium täckning med en hälsosam daggfrisk finish. Masseras in som en kräm.

COMPLEXION RESCUE: Daggfrisk strålande lyster
BORSTE: bareMinerals Complexion Rescue Smoothing Face Brush, med två skikt av syntetiska strån och ett rundat borsthuvud ger den en air-brushed effekt på huden. Kan även appliceras med fingertopparna.
Finns i 16 nyanser.

Tutorial för Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

bareMinerals barePRO Performance Wear Powder Foundation
Ger huden en naturligt matt täckning, snabbt och enkelt. Innovativ foundation som ger en naturligt matt finish utan att kännas kakig och tung. Med en ultraslät, silkig textur appliceras den lätt på huden och ger en skräddarsydd täckning. En högpresterande foundation som är kliniskt bevisad att sitta på plats i 12 timmar. Innehåller 90 % mineraler och vitaminer, ingredienser som låter huden andas och inte täpper till porer eller orsakar utbrott. Appliceras med SWIRL and SWEEP metoden.

BAREPRO POWDER: Ger en matt, naturlig finish utan att kännas kakig och tung.
BORSTE: bareMinerals Core Coverage Brush, med sin vinklade borste låter dig applicera och tona som ett proffs. Hopfällbar för enkla touch-up under dagen.
Finns i 20 nyanser.

Tutorial för barePRO Performance Wear Powder Foundation

bareMinerals barePRO Performance Wear Liquid Foundation SPF 20
24-timmars vattenfast, hudvårdande "Glam Coverage". Flytande foundation som med sin naturligt matta finish och behagligt, krämiga konsistens känns som en andra hud - utan att täppa till porerna. Innehåller teknologin Mineral Lock™ som levererar 24 timmar med perfekt täckning. Teknologin härmar hudens naturliga lipider och smälter in vid applicering, resultatet blir en perfekt finish med lång hållbarhet. Tack vare blurrande bambuextrakt och milt exfolierande papayaenzym får du en både omedelbart och långsiktigt utjämnande effekt på huden. Appliceras med SWIRL and SWEEP metoden.

BAREPRO LIQUID: Medium till full naturligt matt täckning i upp till 24-timmar.
BORSTE: bareMinerals Luxe Performance Brush, rundad tät borste med syntetiska strån, som enkelt låter dig komma åt och tona svåråtkomliga områden som exempelvis runt näsan.
Finns i 30 nyanser.

Tutorial för barePRO Performance Wear Liquid Foundation SPF 20

Hitta din perfekta nyans!

På bareMinerals hemsida kan du enkelt hitta rätt nyans för dig, oavsett vilken av deras foundations du bestämmer dig för. Spana in testet här!

En makeup-revolution

Allt började i Kalifornien på 1970-talet, närmare bestämt 1976, då man lät ett antal kvinnor prova en ny typ av makeup helt olikt det man tidigare använt. Den skulle komma att starta en revolution inom skönhetsbranschen, där man helt förändra synen på hur makeup och hud.

Makeup som är bra för huden!

bareMinerals Original foundation SPF 15, blev startskottet för den så kallade mineralmakeup-revolutionen och har blivit tusentals kvinnor- och mäns favorit världen över. Idag har bareMinerals flera olika foundationformat för olika tillfällen, tycke, smak och hudbehov. Dessutom finns ett mycket brett utbud av nyanser.