Tvätta penslarna med Sigma 2x Sigma Spa Brush Cleansing Glove

2018-02-05

Hatar du att tvätta dina makeuppenslar? Jag med! Händerna blir torra, de blir aldrig rena trots ihärdigt gnuggande och det tar en evighet - i alla fall om man tvättar penslarna med endast händerna! Ett redskap som mer eller mindre räddat mitt liv (kanske överdriver lite, men alla med mer än 20 sminkborstar vet vad jag menar) och mina händer är Sigma 2X Sigma Spa Brush Cleansing Glove som är en rengöringshandske som underlättar, skyndar på och gör dina borstar helt löjligt rena! Jag ska visa hur jag använder Sigma 2x Sigma Spa Brush Cleansing Glove tillsammans med EcoTools Makeup Brush Shampoo och får rena penslar på ett kick!

Här har vi en riktigt smutsig foundationborste, det är en sådan som tar en halv evighet att göra rent eftersom det är så mycket fett och smuts i den. Detta är också den typ av borste som du ska vara noggrann att rengöra eftersom det lätt samlas mycket bakterier i borstar du använder blöta produkter med. Rengör helst de borstar du använder blöta produkter med mellan varje användning. De du använder torra produkter med räcker att du rengör när de känns skitiga helt enkelt. Puderprodukter samlar inte bakterier på samma sätt.

Jag börjar med att ta en liten klick av EcoTools Makeup Brush Shampoo på handsken och blöter sedan min borste ordentligt med riktigt varmt vatten. Använd alltid varmt vatten eftersom det hjälper till att lösa upp fetterna och på så vis blir borsten renare snabbare. Det fina med rengöringshandsken från Sigma Beauty är att det går att använda skållhett vatten utan att bränna sig eftersom den inte släpper igenom värmen tack vare materialet den är tillverkad av, men även då den har en mikrofiberhandske inuti, lite som en vattentät grythandske.

Börja med att arbeta upp ett rikligt skum på den sida som du tycker passar bäst, det finns en del olika delar av handsken som är olika bra för olika tekniker och borstar. Mönstret i handsken fungerar lite som en lätt skrubb och ser till att du snabbt får bort smuts. Oftast räcker det faktiskt bara med en schamponering trots att borsten är ordentligt skitig.

Här ser ni min pensel efter schamponering och mer eller mindre allt smuts är borta! Jag överdriver inte när jag säger att det max tog mig 20-30 sekunder att få rent den! Utan handsken skulle det säkert ta 2-3 minuter trots diskmedel och hårdhänt gnuggande.

Skölj borsten med riktigt varmt vatten och krama sedan ut vattnet för att påskynda torkandet. Bäst torkar en sminkborste antingen liggande på en handduk eller med Sigma Dry n Shape Tower Face & Eyes, där hänger du helt enkelt upp dina penslar så får de torka. Häng alltid dina sminkborstar med borststråna nedåt, annars kan det rinna in vatten i fästet som löser upp limmet och kvar står du med en trasig pensel som måste limmas.

Med Sigma 2X Sigma Spa Brush Cleansing Glove får du rena sminkborstar på ett ögonblick! Du sparar tid, får riktigt rena borstar och slipper torra och fnasiga händer. Jag älskar!