Var den bästa bröllopsgästen

2018-04-29

Är du bjuden på bröllop i sommar? Vi har tips och trix som hjälper dig att bli den bästa bröllopsgästen!

Vi börjar med vett och etikett

OSA i god tid, vi lovar - det kommer underlätta mycket för brudparet ju fortare de får svar på hur många personer som kommer så missa inte deadline.

Läs din inbjudan ordentligt och följ klädkoden som brudparet önskat ordentligt. Om det inte står någon klädsel på inbjudan så hör av dig till brudparet och fråga vad som är lämpligt, det är alltid bäst att fråga en gång för mycket än en gång för lite. Det är dock en myt att man inte får bära rött på bröllop, däremot så går helvitt (endast bruden bär helvitt) och helsvart (står för sorg) bort, om inte brudparet angett något annat.

Till hör du dem som till 80% bara har svarta plagg i garderoben? Du är inte ensam. Som sagt, först och främst följ brudparets valda klädkod men idag är det ofta okej att bära svart på bröllop men bryt gärna av med ett färgglatt skärp eller sjal till!

En vanlig miss är också att anta att barnen automatiskt är medbjudna. Om det inte framgår tydligt i inbjudan om barn är okej att ta med sig eller inte så hör av dig till brudparet för att se om det är okej att barnen följer med. Det kommer att uppskattas!

Ska du hålla tal? Ett tal ska vara personligt, gärna lite roligt och hylla brudparet. Därför rekommenderar vi att prata om positiva minnen och egenskaper, inte några pinsamheter som hände för flera år sedan - att driva med brudparet går alltså bort! Se också till att hålla nere talet till max 3 minuter, annars hinner de andra gästerna tröttna. Välj din tidpunkt med omsorg, om brudparet utsett ett värdpar (kallas ofta för toastmaster/toastmadame) för att få hjälp så synka tidpunkt för ditt tal med dem.

Ett tips är att hålla ditt tal efter alla ätit upp sin förrätt eller huvudrätt, det är viktigt att inte hålla tal när personer fortfarande äter då maten hinner kallna innan du är klar med ditt tal. Se också till att vara nykter när du håller ditt tal.

Ta med dig ett glatt humör till bröllopet och kom i tid! Tänk på att det är brudparets viktigaste dag, se därför till att hålla ett glatt humör under dagen och/eller kvällen och ge ditt bästa för att ge dem så fina minnen som möjligt. Kom också i tid, det gamla talesättet "fint folk kommer sent" gäller inte här utan det är snarare bättre att vara lite för tidig.

Vad ska jag ge i bröllopspresent?

I många fall skickar brudparet ut en önskelista, och då rekommenderar vi att följa den ordentligt så brudparet får det som de verkligen behöver och vill ha. Idag är det också populärt att brudparet önskar bidrag till smekmånad istället för presenter. Om det däremot inte specificerats någon önskelista så se till att din gåva är personlig, något som du verkligen tror kommer uppskattas.

Som sagt, se till att din gåva blir så personlig som möjligt. Hos oss kan du året om köpa till gravyr till utvalda produkter, du kan alltså sätta din personliga prägel på t.ex en doft eller läppstift. En otroligt uppskattad gåva! Ett tips är att köpa en härlig doft, t.ex Emporio Armani Because It's You EdP tillsammans med Emporio Armani Stronger With You EdT (eller vilken doft som nu passar just det brudpar som du ska på bröllop hos) och gravera in deras bröllopsdatum på.

Du hittar alla produkter som du kan gravera här.

En gåva som passar de flesta är sheet masks, och är idealiskt om din budget är tight. En rolig gåva att ge bort är t.ex I Am an Animal som innehåller tre sheet masks med gulliga djurmotiv och som vårdar huden ordentligt, som verkligen passar alla. Ett tips är att plocka ihop ett kit med sheet masks som du tror passar brudparet så kan de "sheet maska" tillsammans!

Ett doftljus är ofta uppskattat och vi har flera att välja mellan. Ett tips är att välja doftljus baserat på inredningen som brudparet har hemma så försök matcha det så mycket som möjligt, och gärna då med en doft som du tror de uppskattar. Ett fint doftljus som passar de flesta hem är Rituals The Ritual of Sakura Scented Candle, med ett rent vitt utseende och en mild, behaglig doft.

En gåva som passar perfekt för smekmånaden är Nuxe Travel Kit som passar alla. Dels får man en snygg genomskinlig necessär och inuti finns 5 härliga hudvårdsprodukter i optimal storlek för resan.

Är du för osäker för att köpa en produkt, satsa på presentkort! Vi förstår att det kan kännas svårt att välja ut rätt produkt till brudparet, oavsett om det rör sig om en skönhetsprodukt eller en vas, och då kan ett presentkort kännas säkrare. Vi har både fysiska och digitala presentkort som du kan klicka hem!