Virve Vee trendrapporterar från Bangkok

2018-04-22

Om man vill se framtidens beautytrender är det mot Asien man ska blicka. Det vet vår country manager för eleven.fi och trendspanare Virve Fredman som driver Finlands största skönhetsblogg. Hon har tagit det hela ett steg längre och flyttat till Bangkok för att leva livet med det asiatiska utbudet där hon spanar in nya trender för 2018!

Hej Virve! Vad var det som lockade mest med Bangkok?

Blandningen mellan asiatisk och västerländsk skönhet! Utbudet är riktigt brett och du kan hitta allt från lokala märken till koreansk, japansk, europeisk eller amerikansk skönhetsvård, vilket ger dig en jättebra överblick på hela världens trender.

Vilken är den största skönhetstrenden i butikerna just nu?

Skräddarsydda produkter. Olika varumärken har börjat erbjuda det mer och mer här, vilket jag även tror kommer dyka upp i Skandinavien snart. Till exempel kan konsumenterna sätta ihop sin egen cushion foundation genom att välja sin favoritformula, design, förpackning samt vilken applikator man vill ha. Resultatet är en produkt som matchar din stil och dina behov perfekt.

Vad är det viktigaste vi skandinaver måste lära oss från Asien?

Här tar man sitt solskydd väldigt seriöst. Det är känt sedan länge att det är UV-­strålningen som är den största orsaken till hudens åldrande, men av någon anledning tenderar vi skandinaver att strunta i det. Vi ser också ofta hudvård som ett sätt att behandla existerande problem, medan man i Asien mer ser det som ett sätt att försäkra sig om att huden alltid är i bra skick och att inga framtida problem uppstår.

Är K-beauty lika stort i Bangkok som det är i Skandinavien?

Ja, K-beauty är en stor grej även i Bangkok - flera Koreanska skönhetsföretag har öppnat butiker här och produkterna syns överallt. Men japansk skönhet är också stort, och det diskuteras mycket om det kanske är det som är nästa stora grej i Europa.

Vilka Asiatiska trender kommer att ­influera oss i Norden framöver?

Ljus och plumpad hy har varit en stor grej i Asien under en lång tid, och det är även på väg till Skandinavien. Många asiatiska produkter marknadsförs som "whitening", vilket kan låta läskigt, men det betyder faktiskt inte att huden blir vitare - det är bara deras sätt att säga att hyn ser ljusare ut och har mer lyster.

Vilken asiatisk trend kommer du inte följa denna vår?

Jag har sett att flera asiatiska varumärken nu erbjuder hårskugga, vilket i stort sätt är ­pudrigt eller krämigt smink för håret. Tyvärr finns det inga skuggor för mitt blonda hår, så jag måste nog stå över den trenden?

Virves favoritprodukt just nu:

"Jag älskar allt med snigelextrakt! Det återfuktar och reparerar ­huden utan att den känns oljig. Den här ­krämen är väldigt lätt, så jag ­använder den under min dagkräm."
T.ex Mizon All In One Snail Repair Cream, 35 ml, 190 kr.