5 anledningar att älskar Pixi Glow Tonic

2019-01-07

Älskad, omtalad och prisvinnande. Pixi Glow Tonic är en av de starkast lysande stjärnorna på skönhetshimlen just nu. Här är fem anledningar till varför du också behöver inkludera detta fantastiska ansiktsvatten i din skönhetsrutin.

En av de starkast lysande stjärnorna på skönhetshimlen är Pixi Glow Tonic. Dessutom är det en storfavorit bland elevens kunder som gett den hela 4,5 av 5 i betyg. Här är fem anledningar till varför du också behöver inkludera Pixi Glow Tonic i din skönhetsrutin.

1. Den ger massor av glow
Pixi Glow Tonic innehåller 5% glykolsyra som är en vattenlöslig AHA-syra som har en peelande effekt. Glykolsyra hjälper till att försiktigt ta bort döda hudceller från huden vilket ger den mer lyster. När huden exfolieras varje dag med ett skonsamt ansiktsvatten behöver du inte heller någon ytterligare peelingprodukt i din hudvårdsrutin.

2. Den hjälper till att motverka orenheter
För att motverka orenheter brukar man oftast använda BHA-syra eftersom den är fettlöslig och tränger in i porerna och löser upp talg. Men AHA-syra kan också användas av den som har orenheter eftersom den hjälper till att förebygga tilltäppta porer. Pixi Glow Tonic är perfekt för en aknebenägen blandhud eftersom den även innehåller en nötextrakt som ofta används för att lugna hud och förebygga inflammationer.

3. Den återfuktar huden
Trots att Pixi Glow Tonic har en exfolierande effekt torkar den inte ut huden, utan den är tvärtom fulladdad med aktiva ingredienser som effektivt återfuktar huden. Den innehåller bland annat aloe vera som är känt för sina lugnande och återfuktande egenskaper. Några andra ingredienser som håller huden återfuktad är extrakt från hästkastanj, glycerin, fruktos, glukos och sukros.

4. Den motverkar ålderstecken
Glykolsyra är en fantastisk ingrediens för att motverka ålderstecken speciellt tidiga ålderstecken som uppstått på grund av UV-strålning. Glykolsyra peelar bort det yttersta hudlagret och hjälper på så sätt till att ta bort ytliga linjer men den hjälper också till att öka produktionen av kollagen i huden, vilket är extra viktigt för att huden ska hålla sig ung. Dessutom innehåller ansiktsvattnet ginseng extrakt som är en populär ingrediens i asiatisk hudvård för att motverka ålderstecken.

5. Den hjälper efterföljande produkter att verka bättre
Ansiktsvattnets exfoliernade effekt hjälper till att öppna barriärer på hudytan vilket gör att andra hudvårdsprodukter kan verka mer effektivt. Dessutom balanserar ansiktsvattnet hudens ph-värde som också bidrar till att skapa en bra förutsättning för efterföljande produkter.

Så använder du Pixi Glow Tonic:
Rengör ditt ansikte från makeup och smuts med produkter som när anpassade efter din hudtyp. Fukta därefter en bomullsrondell med Pixi Glow Tonic och svep den försiktigt över ansiktet men undvik ögonpartiet. Pixi Glow Tonic har en skonsamt peelande effekt och kan används varje dag. Men när du börjar använda ansiktsvattnet kan det vara bra att mjukstarta med några få dagar i veckan så att din hy får chans att vänja sig vid produkten. De första gångerna du använder Pixi Glow Tonic kan du känna en lite stickande känsla i huden på grund av glykolsyran. Därefter kan du applicera efterföljande produkter som serum och fuktkräm. Den exfolierande effekten av glykolsyran gör huden huden mer känslig för solens strålar så det är viktigt att använda en kräm med spf på dagen.