De största hudvårdstrenderna 2019

2019-01-27

Nyfiken på vilka som kommer att bli de största hudvårdstrenderna 2019? Vi har granskat, spekulerat och sammanställt vad vi tror kommer att bli de största trenderna i skönhetsvärlden i år.

Nyfiken på vilka som kommer att bli de största hudvårdstrenderna 2019? Vi har granskat, spekulerat och sammanställt vad vi tror kommer att bli de största trenderna i skönhetsvärlden i år.

Smartare
Med tanke på alla rapporter om att artificiell intelligens är här för att stanna är det inte konstigt att allt pekar på att även hudvårdsbranschen kommer att bli smartare. En av de stora trenderna som kommer är skönhet och hudvård kombinerat med tekniska lösningar. Varumärket med den smartaste innovationen vinner!
Exakt vad det innebär kan vi bara drömma om, men en föraning är förstås internationellt omtalade FOREO UFO som lanserades våren 2018. Den kombinerar ansiktsmaskstrenden som kom med K-beauty med supersmart teknik som gör att UFO själv kan läsa av din hudtyp och anpassa behandlingen. Du styr själv vilket program du vill använda med en app i din telefon. FOREO UFO älskas av skönhetsvärlden och är antagligen bara starten på den tekniska revolutionen som ligger framför oss.

FOREO UFO Fuchsia
FOREO UFO Mint
FOREO UFO Mini Fuchsia
FOREO UFO Mini Pearl Pink FOREO UFO Mask Glow Addict

Inkluderande
Hur trötta är vi inte på att se långa rader av ljusa foundations i alla möjliga skiftningar och bara någon enstaka mörkare längst ut på kanten? Jättetrötta - och det verkar som att make up-företagen äntligen lyssnar på protesterna. 2019 är året då ordet "inkluderande" går från dröm till verklighet, i alla fall om vi vågar tro på trendspanarna.
I Asien är det sedan länge populärt att konsumenterna själva får blanda sin foundation efter en färgkod, något som förutspås bli allt mer vanligt förekommande även i resten av världen. Hur fantastiskt låter det inte att äntligen kunna få en foundation som verkligen passar?

Hållbart
Om 2018 var året då klimatångesten drabbade oss, blir 2019 året då vi på riktigt börjar göra skillnad. Så verkar det i alla fall enligt trendrapporterna, som visar att företagen kanske börjat inse allvaret och producera saker som har ett lite mer långsiktigt tänk.
Samtidigt går vi också mot ett samhälle med mindre skräp. Matbutiker bannar engångsartiklar i plast och vi är bättre än någonsin på att panta flaskor. Trots det har de senaste årens hudvård varit allt annat än miljösmart förpackat. Det är dags för en förändring! Minimalism är ledordet när hudvården förpackas, vilket kommer att synas på både etiketter och materialval. Ett företag som länge varit en förebild inom detta är Mario Badescu, vars förpackningar varit allt annat än lyxiga men som ändå blivit en hit på marknaden tack vare själva innehållet - vilket vi hoppas känns självklart år 2019.
Mario Badescu Alpha Grapefruit Cleansing Lotion
Mario Badescu A.H.A. & Ceramide Moisturizer
Mario Badescu Drying Lotion
Mario Badescu Acne Facial Cleanser

Veganskt
Om vi fortsätter på det hållbara spåret är en annan stark trend år 2019 vegansk skönhet. Trots att det kanske låter märkligt så innehåller dagens smink och hudvård ofta animaliska ingredienser. Några som är vanligt förekommande är bland annat bivax, carmine (ett rött pigment som kommer från krossade löss), talg (fett från djur) och mjölkprotein. Eftersom bytet till en vegansk kost sägs vara ett av de bästa sätten att reducera sin egen klimatpåverkan är det enkelt att förstå att samma sak gäller för skönhetsprodukter.
I takt med att konsumenterna börjar ställa hårdare krav på sina favoritvarumärken kommer allt fler gröna symboler att pryda hudvård och smink. En produkt med vegansk märkning får inte innehålla några ingredienser från djur - varken i innehållet eller som en del av tillverkningen. Både bra för djuren och bra för planeten!
Pixi Glow Tonic
bareMinerals Complexion Rescue Defense Radiant Tint Protective Moisturizer
Ole Henriksen Sheer Transformation Perfecting Moisturizer
Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

Aktivare
Kanske har du tidigare hört begreppet "aktiva ingredienser"? År 2019 spås denna typ av hudvårdsprodukter booma ordentligt.
Så vad menas med aktiva ingredienser? Enkelt förklarat är det de som gör det viktigaste jobbet och ser till att produkten levererar det utlovade resultatet. Några vanliga aktiva ingredienser som du säkert redan har koll på är den exfolierande AHA-syran, fettlösande BHA-syran, pigmentutjämnande C-vitamin, fuktbindande hyaluronsyran och "föryngrande" retinol - alla redan viktiga i varje hudvårdjunkies dagliga rutin.
Tyckte du att du redan hade koll på dina aktiva ingredienser under 2018 var det alltså bara början. Vem vet vad för magiska mirakelprodukter som kan komma att dyka upp på marknaden nästa år?
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Beauté Pacifique Super3 Booster Vitamin A Anti-Wrinkle Booster
Lumene VALO Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence
NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex