Fira mamma med en parfymklassiker

2019-05-15

Endast det bästa är gott nog för mamma. Så överraska henne med en klassisk parfym på mors dag. Det kan vara en doft som överlevt decennier eller en parfym som snabbt letat sig in i våra hjärtan men redan blivit en klassiker. Gemensamt är att de dröjer sig kvar på huden, i våra sinnen och på topplistor tack vare sin unika karaktär och obestridliga kvalité.

Endast det bästa är gott nog för mamma. Så överraska henne med en klassisk Parfymmors dag. Det kan vara en doft som överlevt decennier eller en relativt ny parfym som snabbt letat sig in i våra hjärtan men redan blivit en klassiker. Gemensamt är att de dröjer sig kvar på huden, i våra sinnen och på topplistor tack vare sin unika karaktär och obestridliga kvalité.

Nina Ricci L'Air du Temps EdT (1948)
En fräscht blommig doftkomposition, och en av de mest älskade dofterna någonsin! Lika aktuell nu som när den först lanserades för 70 år sedan tack vare tidlöst blommiga noter från bland annat gardenia och jasmin, över en bas av kryddig mysk och sandelträ.

Yves Saint Laurent Opium EdP (1977)
När Opium lanserades 1977 mottogs doften med blandade känslor, inte minst på grund av sitt kontroversiella namn. Och Opium är ingenting för den vekhjärtade; med intensiva och kryddiga, nästan tunga noter landar den som en intensiv, exotisk slöja på huden. Trots sin något lynniga karaktär har Opium sedan den lanserades varit en av de bäst säljande dofterna i världen!

Jean Paul Gaultier Classique EdP (1993)
Classique och är den första parfymen från Jean Paul Gaultier och parfymflaskan är i form av en kvinnokropp med korsett som påminner om en design Gaultier skapat för Madonna. Doften i sig är sensuell och sofistikerad med förtrollande och förförisk ros. En doft som lämnar ett oförglömligt avtryck.

Chloé Eau de Parfum (2008)
En relativt ny parfym men som redan har blivit en klassiker! Doften är både elegant och vågad på samma gång. Den är mångsidig, förförisk och helt beroendeframkallande, med andra ord en doft som bara väntar på att bli någons unika signaturdoft. Parfymen har sitt hjärta i en vacker, klassik ros som tillsammans med fräscha, gröna, luftiga noter växer sig starkare och möter mer sensuella noter av varm amber, honung och cederträ för en mjuk avslutning.

Här hittar du fler presenttips till mamma!