Glittriga ögonskuggor som fixar festlooken

2019-11-22

Time to sparkle! En av de största beautytrenderna just nu är glitter. Och glöm allt vad less is more heter och gå all in och glimra som en discokula.

Glitter191028_eleven.se_008_077.jpg

En av höstens största sminktrender är glittriga ögonskuggor. Och när det kommer till den här trenden kan du glömma allt av vad less is more heter. Här gäller det att gå all in och ösa på med glitter, ju mer desto bättre. Perfekt till julens alla festligheter med julbord, julfester och glöggmingel. Håll den övriga makeupen neutral så att dina glittriga ögon får spela huvudrollen!

Men en glittrig skugga kan vara svår att applicera utan att få den överallt. Ett tips är att börja med ögonmakeupen så slipper du förstöra din bas med glitter som hamnat fel. Och du behöver inte heller vara rädd att spilla när du jobbar upp intensiteten i ögonskuggan. 

Så får du glitterskuggan att hålla hela kvällen:

1. Börja med att applicera en primer på ögonlocket. Det kommer att göra att skuggan sitter mycket bättre och inte ramlar ner på kinderna under kvällen.

2. Vill du att det ska glittra ordentligt? Då gäller det att ha is i magen och jobba upp skuggan i flera lager. Öser du på för mycket direkt så är risken att det ser klumpigt ut istället.

3. Spreja lite setting spray på borsten innan du plockar upp färgen. Det får skuggan att sitta bättre och den kommer dessutom att poppa ännu mer.

4. När du är klar med hela din makeup så avsluta med en setting spray så kommer sminket att hålla hela kvällen och du får bästa glittriga effekt.

Glittriga ögonskuggor:

glitter1.jpg

NYX Glitter Goals  — palett med tio glittrande skuggor för dig som vill välja och vraka bland färger. Skuggorna är högpigmenterade och ger fin täckande glans.

Milani Fierce Foil — palett med fyra skuggor som kommer i flera olika varianter, allt från diskretare bruna nyanser till färgsprakande blå.

Models own MySdadow — lös ögonskugga som framhäver dina ögon och ger ett snyggt hållbart resultat.

glitter2.jpg

Mac Cosmetics Shiny Pretty Shadow — med den här ögonskuggan får du maximalt med glitter och glam. Perfekt för festen då du vill gå all in!

Make Up Store Eyedust — ytterligare en puderögonskugga som med sin högpigmentrade formula sitter snyggt hela kvällen.

Isadora Eye Glow — riktigt skimrande ögonskugga som finns i flera olika nyanser och passar lika bra till vardags som till fest.

glitter3.jpg

Clarins Ombre Sparkle — här har vi en riktig pangögonskugga som har allt — intensiva pigment, sitter på plats länge och som dessutom är enkel att applicera. Kommer i flera olika nyanser.

Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono — skimrande skugga med stålande pigmnet som garanterat fixar festlooken. Kommer i flera olika nyanser 

Pixi Glitter-y Eye Quad — glittrande kvartett som reflekterar ljuset på ett magiskt sätt. Perfekt för festkvällen!