Guide: Hitta retinolprodukten som passar dig

2019-02-17

Är du ute efter en effektiv anti-aging produkt? Då är retinol den magiska ingrediensen du ska leta efter. Denna supervitamin, ja det är faktiskt en A-vitamin, har enastående åldersförebyggande egenskaper. Den hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, göra huden fastare och förbättra en ojämn hudton. Retinol finns i många hudvårdsprodukter, men hur hittar man den rätta? Vi har gjort en djupdykning i hela utbudet och hittat våra åtta favoriter.

Är du ute efter effektiv anti-aging produkt? Då är retinol den magiska ingrediensen du ska leta efter. Denna supervitamin, ja det är faktiskt en A-vitamin, har enastående åldersförebyggande egenskaper. Den hjälper till att minimera fina linjer och rynkor, göra huden fastare och förbättra en ojämn hudton. Retinol finns i många hudvårdsprodukter, men hur hittar man den rätta? Vi har gjort en djupdykning i hela utbudet och hittat våra åtta favoriter.

Steg 1: Hur många procent ska man satsa på?
Det första du ska börja med är att titta på vilken procent av retinol du vill använda. Retinol, som är en form av A-vitamin, har god effekt redan vid en låg procent, men det finns betydligt starkare produkter än så på marknaden. När du börjar använda retinolprodukter så kan din hy reagera med att bli irriterad, röd eller torr. Därför är det att rekommendera att börja försiktigt med en produkt som har en lägre koncentration, som till exempel ett ansiktsvatten eller ett serum för att huden ska få vänja sig långsamt vid ingrediensen. Så fort din hud vant sig vid retinol kan du uppdatera till en produkt med högre procenthalt. Men det är inte nödvändigt, även en produkt med lägre koncentration ger resultat så länge den används dagligen. En annan biverkning av retinol är att den gör huden känslig för solljus, så en solkräm med högt spf är ett måste när du använder A-vitamin. Vi rekommenderar också att du enbart använder produkter som innehåller retinol på kvällen.

Pixi Retinol Tonic - Ansiktsvatten som innehåller en låg koncentration av retinol och kan användas varje dag. Perfekt produkt för att börja introducera retinol i sin hudvårdsrutin.

Rodial Booster Drops Retinol 10%- Det här kraftfulla serumet är ingen för nybörjare, utan din hud bör redan vara van vid retinol. Serumet kan blandas med alla andra hudvårdsprodukter eller använda som den är på specifika områden för att skräddarsy din behandling. Det innehåller även en hög halt av kollagen som bygger upp huden.

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane - Innehåller en avancerad form av retinol, retinoid som ger en bättre effekt mot ålderstecken än retinol. Den har en lätt konsistens vilket gör den lätt att blanda med andra produkter så att man själv kan välja hur hög koncentrationen ska vara. Detta serum har en kraftfull effekt vilken gör att det lämpar sig bäst för dig som redan använt A-vitamin ett tag.

Elizabeth Arden Ceramide Capsules + Retinol Line Erasing Night Serum - Det här serum kommer som små kapslar som även ger huden en djup återfuktning. Passar för en mogen hy med redan synliga ålderstecken.

Steg 2: Vill du ha rena retinolprodukter eller kombinerade produkter?
Det enklaste sättet att få in retinol i din hudvårdsrutin är att använda produkter som har flera användningsområden. Till exempel ansiktskrämer som innehåller retinol återfuktar inte bara ansiktet utan har även retinolens alla egenskaper. Dessutom lugnar det hudirritationen som kan uppstå när man börjar med retinol samtidigt som huden får en mild men effektiv behandling.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM - Serum med 1,5 % mikrokapslat retinol tillsammans med vitaminer som bekämpar fria radikaler. Det innehåller även squalan vilket gör serumet återfuktande och lätt för huden att ta åt sig. Passar alla hudtyper och används på kvällen.

Dr Brandt 24/7 Retinol Eye Cream - När en produkt är mild och återfuktande så kan retinol även användas i det känsliga ögonpartiet. Den här ögonkrämen är en riktig drömprodukt för linjer runt ögonen.

Löwengrip Advanced Skin Care Cell Renewal Facial Cream - Löwengrips ansiktskräm är en mångsidig kräm för dig som vill ha flera effekter i ett. Den innehåller syra som är exfolierande för att motverka inflammationer samtidigt som retinolen verkar hudföryngrande och hyaluronsyra som är återfuktande. Perfekt för dig som vill ha så få steg som möjligt i hudvårdsrutinen, men ändå få full effekt.

Beauté Pacifique Super3 Booster Vitamin A Anti-Wrinkle Booster - Närande kräm som är baserad på tre olika former av A-vitamin som även vårdar huden och ökar hudens elasticitet. Förebygger även orenheter och passar därför även utmärkt för en oren och acnebenägen hud.