Höstens hetaste skönhetstrender

2019-09-16

Glitter, bäriga läppar, massiva fransar och färgsprakande - höstens skönhetstrender för 2019 är här. Här guidar vi dig till hur du bär trenderna och vilka produkter du behöver!

blog-hostens-skonhetstrender-ny.jpg

 

1. Glass skin

Precis som många andra hudvårdstrender så kommer även denna från Korea. Och tanken är en hy som med rätt produkter ger sken av en perfekt, porlös hy med massor av fukt. Denna trend syntes på bland annat Victoria Beckham och Emilio Pucci visningar och det ryktas att modellerna fick hjälp av hudvårdsexperter backstage för att få till den perfekta hyn.   

Så skapar du trenden: Nyckeln till denna trend är fukt, fukt och åter fukt. Det kan dock kännas svårt med vintern runt hörnet, när luften blir kall och torr, och många blir fnasiga och torra i hyn. Men med en riktigt bra hudvårdsrutin kan du få glass skin året runt.  

blog-products-hostens-skonhetstrender-1.jpg

Prova gärna dessa produkter:   

Ole Henriksen Transform Plus Glow Cycle Retin-ALT Power Serum   

By Terry Cellularose Brightening CC Lumi-Serum  

Pixi Glow Mist   

 

2. Massiva fransar 

Denna look med massvis med eyeliner och ännu mer mascara för tankarn tillbaka till 60-talet och Twiggy. På Diors visning så tog man det steget längre och gick all in med lösfransar även på den undre fransraden.     

Så skapar du trenden: Antingen så går du all in och kör en tjock eyeliner runt hela ögat och fejkfransar. Eller så tonar du ner trenden lite och nöjer dig med en riktigt bra volymmascara och för att skapa fylliga fransar. Grunda gärna med en primer för riktiga wow-fransar!

blog-products-hostens-skonhetstrender-2.jpg

Prova gärna dessa produkter:  

Lancôme Hypnôse Volume-à-Porter Mascara   

Estée Lauder Lash Primer Plus   

Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara 

 

3. Röda läppar   

Röda läppar never goes out of style och så inte heller hösten 2019. Vill du ta trenden ett steg längre? Låt det röda även vandra upp till ögonlocken som hos Rodarte.  

Så skapar du trenden: Ett rött läppstift är egentligen allt du behöver. Det är dessutom världens bästa knep för att bli redo på ett kick för en spontan aw.  Vill du gå all in? Addera en röd ögonskugga.

blog-products-hostens-skonhetstrender-3.jpg

Prova gärna dessa produkter:   

Giorgio Armani Beauty Lip Magnet Liquid Lipstick   

Bobbi Brown Luxe Lip Color   

Lancôme L'Absolute Rouge Le Bisou Olympia Le-Tan   

 

4. All that glitters 

Less är inte more! Speciellt inte hösten 2019 då vi inte kan få nog av glittriga ögonskuggor. Halper satsade på guldsprakande ögonskugga, och Dries Van Noten gick steget längre och körde glitter runt hela ögat.  Så skapar du trenden: Allt du behöver är en glitterpalett! Satsa på en övrigt neutral makeup och låt ögonen vara den glittrande stjärnan.  

blog-products-hostens-skonhetstrender-4.jpg

Prova gärna dessa produkter:  

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Glitter Goals Cream Pro Palette   

MAC Cosmetics Get Blazed Shiny Pretty Shadow   

Clarins Ombre Sparkle  

 

5. Blushing 

Även om du inte varit ute i friska luften så kan du fejka fram friska rosiga kinder. På Chanels visning såg modellerna ut som de kom direkt från skidbacken med ett rosa rouge applicerat högt upp på äppelkinderna.   

blog-products-hostens-skonhetstrender-5.jpg

Så fixar du trenden: Men lite rosa rouge kommer du långt! Applicera högst upp på kinden för en fräsch touch. Om du vill du kan du även ta lite på ögonlocken och matcha med ett läppstift i samma färg för en monokrom look.  

Prova gärna dessa produkter:   

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Blush   

Clinique Blushing Blush Powder Blush   

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Blush  

 

6. Bronze Godess 

Bara för att sommaren är slut betyder inte att du behöver förpassa din bronzer längst in i badrumsskåpet. En varm glow passar minst lika bra på hösten. Denna gyllene trend syntes bland annat på Isabel Marant och Prabal Gurungs visningar.   

Så fixar du trenden: Använd en stor fluffig borste för att få bästa resultat, då får du inte för mycket färg direkt utan kan bygga upp effekten du är ute efter. Applicera sedan i treor på båda ansiktshalvorna. Börja i mitten av panna och gå in under kindbenen och sedan ut och in under käkbenet. Upprepa på andra sidan. Du kan även ta lite på näsan, ögonlocken och under ögonbrynen.   

blog-products-hostens-skonhetstrender-6.jpg

Prova gärna dessa produkter:   

Estée Lauder Bronze Goddess Powder Bronzer    

IsaDora Glow Drops Face & Body 

the Balm Bahama Mama Bronzer 

 

7. Våga färg  

Att applicera en färgglad eyeliner eller ögonskugga är ett enkelt sätt att få en look som andas high fashion hösten 2019. På Guy Laroche visning syntes en perfekt röd vinge och på Tibi så satsade man på en grön skugga i ytterkanten av ögat.  

Så skapar du looken: Antingen så satsar du på en färgglad eyeliner och lägger som en snygg vinge. Eller så kör du på en färgglad ögonskugga. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för hur du applicerar din skugga eller liner. Avsluta gärna med en settingsprej så att färgen håller hela dagen eller natten.  

blog-products-hostens-skonhetstrender-7.jpg

Prova gärna dessa produkter:       

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Holographic Halo Cream Eyeliner   

MAC Cosmetics Art Library It's Designer Palette    

bareMinerlas Dew Mist Setting Spray  

 

8. Kajal i vattenlinjen

På bland annat Longchamp och Sportmaxs visningar gjorde kajalpennan en stark comeback. Svart kajal i vattenlinjen kan kännas väldigt mycket tidigt 2000-tal, men matchat med dewy hy och nudefärgarde läppar så känns det genast mer hösten 2019.   

Så fixar du trenden: Applicera kajal i vattenlinjen. Ett tips är att använda en vattenfast som håller hela dagen. Matcha med ett nudefärgat läppstift och du har en komplett look.  

blog-products-hostens-skonhetstrender-8.jpg

Prova gärna dessa produkter:  

IsaDora Perfect Contour Kajal Waterproof  

Bobbi Brown Long-Wear Waterproof Liner     

Maybelline New York Tattoo Liner Gel Pencil  

 

9. Klassisk vinge   

En klassisk vinge kan aldrig bli fel, och inte denna höst heller. Fråga bara Dole & Gabbana som år efter år och säsong efter säsong förlitar sig på denna klassiker.    

Så fixar du trenden: En riktigt bra eyeliner och en stadig hand är dina bästa redskap. Det tar tid att bemästra den perfekta vingen, så ge inte upp. För när du väl får till det så är det så värt det!  

blog-products-hostens-skonhetstrender-8.jpg

Prova gärna dessa produkter

Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen    

Lancôme Artliner Eyeliner   

Maybelline New York Master Precise Liquid Eyeliner 

 

10. Berry lips 

Den bäriga läppen gör återtåg på beautyscenen. Det är också en väldigt smickrande färgn för de allra flesta, oavsett hudton. Som extra bonus får färgen dina tänder att se väldigt vita ut. Du kan även matcha med en ögonskugga i samma ton som på Sally LaPoint. Eller så matchar du med en i övrigt nedtonad makeup som hos Beccaria.  

Så fixar du trenden: Börja gärna med att grunda med en läppenna över hela läppen så att färgen sitter. Applicera sedan ditt läppstift och du är klar!  

blog-products-hostens-skonhetstrender-10.jpg

Prova gärna dessa produkter

Lancôme Matte Shaker

Bobbi Brown Crushed Lip Color  

By Terry Lip-Expert Liquid Lipstick