Knepet som får makeupen att hålla hela dagen

2019-11-04

Du har lagt massor av tid på att lägga den perfekta makeupen, och då vill du ju också att den ska hållas på plats också. Då är en setting spray exakt det du behöver! En bra setting spay håller din make flawless från morgon till kväll — oavsett vad som händer!

setting-spray-blogg (1).jpg

Tycker du att setting spray är en onödig produkt? Tänk igen! En bra setting spray ser till att din makeup ser flawless ut hela dagen och natten. Den klarar allt från svettiga kvällar på en nattklubb, oväntade regnskurar, tårar och fuktig luft utan att din makeup påverkas. Om ditt smink mystiskt brukar försvinna under eftermiddagen kommer du att märka stor skillnad när du använder en setting spray. Faktum är att skådespelare använde tidigare hårspray för att hålla sin sminkning på plats hela föreställningen. Men numera finns det så bra setting sprays på marknaden att det inte behövs, och de är dessutom mycket bättre för din hy än hårspray!

Så använder du setting spray:

Steg 1: Lägg din makeup! Hela baletten med läppstift och allt.

Steg 2: Skaka flaskan rejält före du använder den. Det är väldigt viktigt så att alla ingredienser blandas ordentligt innan du sprayar.

Steg 3: Håll sprayen på armlängds avstånd. Du vill bara få en en lätt mist, och inte dränka ansiktet.

Steg 4: Stäng ögon och mun och spraya jämnt över över hela ansiktet. Snåla inte utan spraya generöst.

Steg 5: Låt lufttorka! Peta inte, även om det är frestande, utan låt sprayen torka in och ”låsa in” din make.

setting1.jpg

Clarins Fix Make-Up — lätt mist som fixerar din makeup och förlänger hållbarheten. Du kan även använda den för en touch-up under dagen och din hy kommer att se lika snygg ut som när du gick hemifrån. Innehåller aloe vera och allantoin som tillför fukt och lugnar din hy. Dessutom har den Clarins anti-pollution complex som skyddar din hy från föroreningar.

MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ — en riktig klassiker som håller vad den lovar. Det är den setting spray som de flesta makeupartister använder på på modevisningar. Den funkar både som primer och för att sedan fixera makeupen. Innehåller grönt ta, kamomill och gurka som återfuktar och fräschar upp din hy. Förutom att det är en fantastisk setting spray så kan kan du använda den för att spä ut din foundation och intensifiera färgen på din makeup.

NYX Professional Dewey Finish Setting Spray — lätt och behglig på huden samtidigt som den jobbar hårt för att makeupen ska hållas där den ska. Ger en härlig ”dewey finish” som ger fin lyster till huden. 

setting2.jpg

E.l.f Cosmetics Matte Magic Mist & Set —settingspray som är lika bra som den är snäll mot plånboken. Ger din en matt och hållbar finish på bara några sekunder. Extra plus för att den är vegansk och cruelty free.

Cover Fx Illuminating Setting Spray — klara, färdiga, glow! Ultralätt fixerande mist som håller din makeup på plats samtidigt som den ger en fräsch lyster till huden. Ju mer du sprayar desto intensivare blir din lystrer — perfekt för dig som inte kan få nog av glow!

Lancôme Fix it, Forget it Setting Spray — här är sprayen för dig som är ute efter något med lång hållbarhet, det är nämligen den första setting sprayen som håller ditt smink på plats i hela 24 timmar oavsett väder och temperatur. Den är även berikad med ingredienser som motverkar föroreningar — perfekt för dig som bor i en större stad.