Nytt år nya hudvårdsrutiner

2019-01-16

Står "perfekt hud" överst på din önskelista i år? Här är de nödvändigaste stegen för att uppnå det i vinter!

Står "perfekt hud" överst på din önskelista i år? Här är de nödvändigaste stegen för att uppnå det i vinter!

Rengöring + rengöring
Dubbel rengöring är en metod där du rengör huden i två steg för att göra den så mottaglig som möjligt. Även om du har en torr eller känslig hud kan dubbel rengöring vara något för dig, den är nämligen extremt mild.
Steg 1: Ta bort allt smink och olja med en oljebaserad rengöring (olja löser ju faktiskt olja, som vi lärde oss på kemin i högstadiet!).
Steg 2: Nu när porerna är blottade och redo är det dags för den vattenbaserade rengöringen som går ordentligt ner på djupet!
Oljerengöring:
Sensai Silky Purifying Step 1 Cleansing Oil
Skin79 Cleanest Coconut Cleansing Oil
Vattenbaserad rengöring:
Clarins Daily Energizer Cleansing Gel
Mizon Snail Cushion Foam Cleanser

Se upp med skrubb!
Att skrubba, eller peela som det också heter, sin hud är ett sätt att avlägsna döda hudceller och få tillbaka glowet. Samtidigt blir huden lite tunnare och därför brukar rådet vara att undvika för mycket skrubb på sommaren, men även under årets allra kyligaste månader är det bra att vara lite extra försiktig. Huden utsätts redan för så mycket slitage och uttorkning och behöver troligtvis vila och återfuktas mycket mellan gångerna. En gång i veckan är det lagom att skrubba i vinter!
Ole Henriksen Pore-Balance Facial Sauna Scrub
Clinique Exfoliating Scrub
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Dermalogica Daily Superfoliant

Essence är essentiellt
Ett viktigt steg i K-beauty är essence och det borde anammas av alla vintertorra skandinavier. Essence appliceras innan serumet för att ge en extra fuktboost och öppna upp för efterföljande produkter. Eftersom den är väldigt tunn till konsistensen går den lätt ner i huden och kladdar inte. Ta några droppar i handflatan och klappa in den i huden och glöm inte att "låsa in den" med hudkräm!
MISSHA Time Revolution The First Treatment Essence
Benton Snail Bee High Content Essence
Filorga NCTF-Essence
Skin79 Pore Kok Fresh Essence

Solskydd? Skolskydd!
Trots att vi nu befinner oss mitt i årets mörkaste månader är det eviga tjatet om solskydd inte över. Solen lyser starkt under de timmar den når över horisonten och reflekteras dessutom i snön. Med andra ord: ingen kommer undan och solskydd är din bästa vän året om!
Biotherm Creme Sol Dry Touch SPF 30
NUXE Sun Melting Cream For Face SPF 50
Murad Essential-C Day Moisture SPF 30
Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defense for Face SPF 50