Nytt på hyllan: Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil

2019-01-14

Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil är en kraftfull och intensivbehandlande A-vitaminolja. Perfekt för dig som vill börja året med att ge din hy en riktig boost!

Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil är en kraftfull och intensivbehandlande A-vitaminolja. Perfekt för dig som vill börja året med att ge din hy en riktig boost!

Vad?
Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil är en kraftfull A-vitaminolja som verkar stimulerande på hudens cellförnyelse samt reducerar tecken på förtida hudåldrande, reparerar solskador och verkar utjämnande.

Vad innehåller den?
A-vitamin: A-vitamin är ett annat namn för det fettlösliga ämnet retinol. En av de mest effektiva vitaminerna som också är känt som "hudföryngrare". Retinol omvandlas till retinoinsyra i huden och hjälper till att stimulera produktion av kollagen och fibroblasterna i huden.

Bio-retinol: Är ingen A-vitamin men fungerar på samma sätt som retinol och har samma anti-aging egenskaper men utan de bieffekter som retinol har.

Hexylresorcinol: Behandlar hyperpigmenteringar och har uppljusande egenskaper. Kan även reducera fina linjer, rynkor och ökar hudens skydd mot UVB och UVA-strålar. Används ofta i skin-whitening och uppljusande produkter.

Lakritsrot: Har en lugnande effekt och används ofta i produkter för känslig hud. Innehåller kraftfulla antioxidanter som hjälper till att skydda huden från miljöföroreningar. Den mest potenta anitoxidanten i lakritsrot är glabridin, som hjälper till att stärka huden och minimera rodnader.

Mandelolja: Olja som pressas ur sötmandeln. Den innehåller bland annat rikligt med E-vitamin och omättade syror. Har en lugnande effekt och dämpar irritationer.

Squalane: Squalane ett ämne som förekommer naturligt i vår hud men som minskar med åldern, vilket gör att huden blir torrare och får ett svagare skydd mot yttre påfrestningar. Squalane tränger lätt ner på djupet och är enkel för huden att absorbera. Den ser även till att efterföljande ingredienser lättare sjunker in i huden och resultatet blir en fuktbevarad och mjuk hud med ett starkt skydd mot UV-strålar och fria radikaler.

Jojobaolja: Rent tekniskt är jojobaolja en flytande vax med en halvfet konsistens som påminner mycket om huden egna fett, vilket gör att den inte täpper till porerna. Den har mjukgörande och skyddande egenskaper som lätt tränger in i huden.

För vem passar den?
Hud med ålderstecken, men passar även för att behandla problemhud samt för att minimera orenheter och förstorade porer.

Hur använder du den?
Används som nattbehandling. Applicera 3-5 droppar på rengjord och lätt fuktad hud, gärna efter ett fuktgivande serum. Alternativt så kan någon droppe mixas ner i ett serum eller nattkräm. Använd alltid ett solskydd med spf 30 eller högre på dagen när du använder Pure Retinoil.

Här kan du köpa Akademikliniken Skincare Pure Retin Oil