Så får du höstvackert hår

2019-09-16

Sommar, sol och slitet hår. Efter sommaren är det många som får torrt och frissigt hår. Men lugn, det går att rädda slitet sommarhår och förvandla det till glansigt höstsvall!

För många är det en självklarhet att skydda och smörja in kroppen på sommaren, men håret är det inte lika många som tänker på att skydda. Och resultatet efter sommarens långa lata dagar med sol och bad är ett hår som ser allt annat än glansigt och välvårdat ut. Men, du kan ta det lugnt det går att få ordning på även det mest torra och frissiga håret. Lyckligtvis finns en hel uppsjö produkter som är gjorda för att detoxa, skydda, stärka, återfukta och reparera slitet sommarhår.  

Hårinpackning: 

Efter en lång sommar med bad och sol törstar håret efter massvis med fukt! Då är en hårinpackning precis vad ditt hår behöver.    

fuktboomba-haret-1.jpg

Prova gärna de här produkterna:

Maria Nila Head & Hair Heal Masque  - lindrar känslig och kliande hårbotten och sköra strån från att gå av. Gör håret tjockare och starkare på sikt.  

Olaplex Hair Perfector No.3 Olaplex Hair Perfector No.3 - med sin unika sammansättning så återskapas hårets egna svavelbindningar och resultatet blir ett starkare och friskare hår med ett mer långlivat färgresultat.   

Moroccanoil Restorative Hair Mask  - rik inpackning med arganolja som ger näring på djupet och stärker och förbättrar hårets elasticitet så håret blir starkt och välmående igen.

 

Frissiga toppar:

Sol och bad har tyvärr den effekten att det kan ge ett torrt och frissigt barr. Dessutom så kan väderväxlingarna mot hösten göra problemen värre. Så ta kontroll över stråna med en anti-friss spray:  

fuktboomba-haret-2.jpg

Prova gärna de här produkterna:  

Colorwow Dream Coat For Curly Hair  - leave-in produkt som vårdar håret samtidigt som det ger definierade lockar. Fungerar det lite som en regnjacka för håret och håller lockarna på plats när det är regnigt och fuktigt ute.  

Living Proof No Frizz Instant De-Frizzer  -balsam-sprej som effektivt tämjer frias och gör håret mjukt, slätt och glansigt. Använd på torrt hår.   

Löwengrip The Cure Anti-Frizz Cream  - värmeskyddande och vårdande stylingkräm. Ger långvarig lyster och hållbarhet. Som ett extra plus så förebygger den även kluvna hårtoppar genom att lägga sig som en film runt hårstrået.   

 

Djuprengörnade schampo:

Ge håret en omstart efter sommaren med ett renande detoxschampo. Det rengör håret på djupet och tar bort hårvårds- och stylingprodukter, smuts, avgaser, klor, kemikalier och andra yttre påfrestningar som är svåra att helt få bort med ett vanligt schampo. När håret är helt rent så är det som mest mottagligt - och resultatet av din färgning eller inpackning blir som allra bäst.  

fuktboomba-haret-3.jpg

Prova gärna de här produkterna:  

Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo  - absorberar överskott av fett, samt rengör ditt hår och hårbotten på djupet. Dessutom så balanserar det ph-nivån så att hårets naturliga fuktighetsnivå återställs.  

Kevin Murphy Maxi Wash  - avgiftande schampoo med fruktsyror som hjälper till att avlägsna produktrester, reducerar irritation och obalanser. Lindrar även både oljig och fjällig hårbotten.  

Oribe The Cleanse Clarifying Shampoo  - spännande mousseformula med vulkanisk aska och algextrakt som avlägsnar smuts, fett och restprodukter. Tar dessutom effektivt bort mineralrester från till exempel hårt vatten och klor - perfekt efter sommaren.

 

Återfuktande produkter:

Ibland kan håret behöva lite extra för att bli glansigt och följsamt igen, lite som en härlig fuktkräm, men för håret.   

fuktboomba-haret-4.jpg

Prova gärna de här produkterna:   

Kérastase Resistance Sérum Thérapiste Dual Treatment  -dubbelverkande serum som förseglar hårtopparna samtidigt som ditt hår blir mjukt, följsamt och silkeslent. Extra plus för att det innehåller värmeskydd.  

Redken Extreme Anti-Snap Leave-In Treatment  - leave-in produkt som stärker, sprött, skadat hår genom att sluta fjällskiktet på hårstrået. Sjunker in i håret och lämnar ingen kladdig känsla.  

R+CO High Dive Moisture+Shine Crème  -återfuktar på djupet och gör håret mjukt och glansigt - helt utan friss. Precis som en rik hudkräm, fast för håret.

 

Blonda hår som fått gula toner:

Eftersom solen drar ur färgpigment ur håret så blir många blondiner gula efter sommaren. Då krävs det muskler av silverschampo för att få bort det oönskade gula få en kallare nyans.   

fuktboomba-haret-5.jpg

Prova gärna de här produkterna:  

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Anti-Brass Purple Shampoo  - nyhet från Kérastse som neutraliserar röda, bronsiga och oranga toner, och passar extra bra för hår med starka röda toner.  

Maria Nila Care Sheer Silver Colour Guard Shampoo - vårdar samtidigt som det tar bort gula toner med björnbär. Innehåller det 100% vegansk ingredienser.  

Fanola No Yellow Shampoo  - högpigmenterat silverschampoo har redan blivit en klassiker. Eftersom det har så mycket pigment behöver du bara låta det verka en liten stund för att se resultat. Enda nackdelen är att det kan färga dina händer när du använder det, så glöm inte att använda de tillhörande handskarna.