Så får du långa fina fransar med ögonfransserum

2019-09-08

Drömmer du också om långa fina fransar? Då är ett ögonfransserum lösningen för dig. Här får du reda på allt du behöver veta samt vilka serum du ska satsa på.

Så fungerar det:
Ett ögonfransserum ger dina hårsäckar näring och stimulerar fransroten med stärkande ingredienser och mineraler. Formulan påskyndar tillväxten samtidigt som det stärker fransarna gör dem längre, tjockare, mörkare och fylligare. Vanliga ingredienser är olika typer av peptider, aminosyror, näring, vitaminer och någon fuktingrediens.
Hur lång tid det tar innan du ser resultat beror på var i tillväxtcykeln fransarna befinner sig när du börjar kuren, men det brukar ta ungefär 4-6 veckor.
När du fått resultat räcker det med att du underhåller med ditt ögonfransserum två gånger i veckan för att ögonfransarna ska hålla sig långa och fina.

Så använder du ett fransserum:
1. Rengör
Rengör ansikte och ögon ordentligt. Många serum ska appliceras på kvällen innan läggdags.
2. Applicera
De flesta serum appliceras som en eyeliner längs den övre fransraden. Var försiktig så att det inte hamnar i ögat. Läs alltid instruktionerna innan du applicerar.
3. Vänta på resultatet
Ha lite is i magen, det tar mellan 4-6 veckor innan du ser något resultat. Så ge inte upp!

Prova gärna dessa:
Lashfood Natural Eyelash Enhancer
Innehåller över 99% naturliga ingredienser, varav 25% är ekologiska. Innehåller Phyto-Medic Complex för att stärka fransarna på ett naturligt sätt. Det är även det enda serum som fungerar med ögonfransextentions. Som extra bonus är det dessutom är det helt veganskt.

Xlash Ögonfransnäring
Lovar längre och fylligare fransar inom 30 dagar. Innehåller naturliga ingredienser som portlakextrakt, korallextrakt, aminosyror och rosenrot för att stärka fransarna.

Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum
Serum som funkar både på brynen och fransarna. Innehåller Elizabeth Ardens Triple Peptide Complex för att vårda fransarna och samtidigt göra dem längre och tjockare.

Filorga Optim Eyes Lashes & Brows
Frans- och ögonbrynsserum i två steg. Det första steget verkar stimulerade på tillväxten och förhindrar att man tappar fransar och bryn för tidigt. Steg två ger näring och volym till fransarna och fungerar även som en primer.

RevitaLash Advanced
Klassiskt serum som är en gammal favorit i beautyvärlden. Den effektiva och patenterade formulan hjälper till att skydda och förbättra fransarna samtidigt som det återfuktar och skyddar mot slitage.

FusionBeauty Stimulashfusion Conditioning Lash Enhancer
Förebygger håravfall och gör ögonfransarna längre, fylligare och tätare. Berikat med stjärningrediensen Capixyl som förebygger håravfall och reducerar oblans vid hårroten, samt med Sympeptide som stimulerar tillväxten.

Maybelline Lash Sensational Boosting Serum
Ett budgetalternativ som är berikat med arginin och provitamin B5 som ger näring och styrka till fransarna men som även fungerar som en primer till din mascara.

Shiseido Full Lash Serum
Kan användas på både fransarna och brynen. Berikat med den asiatiska frukten Jujuba som verkar för att stimulera tillväxten och gör fransarna både längre och tjockare.