Så får du den naturliga No makeup makeup looken

2019-05-07

Den senaste makeup-trenden är så naturlig att den nästan inte syns. Men att få till den där ultranaturliga "no makeup makeup-looken" är svårare än vad man tror. Här guidar vi dig hur du får till looken som är så naturlig att det ser ut som om du precis har stigit ur sängen!

1. Primer:
Börja med att lägga en primer. Den jämnar ut hudtonen, gör att porer och fina linjer syns mindre och ger en vacker lyster. En primer gör även att din foundation sitter bättre.
Tips på produkter:
Ole Henriksen Truth Banana Bright Face Primer - Satsa på en primer som ger lyster i vår. Denna kan användas under din foundation eller blanda ett par droppar i foundation för extra glow eller som en hightlighter på kindben och näsrygg.
Clarins Beauty Flash Balm - Perfekt för dig som är ute efter fukt eller ett "skönhetsyft". Den appliceras innan foundation för en hållbar bas som håller huden återfuktad hela dagen. Du kan även använda den som den är eller som en ansiktsmask.

2. Foundation:
En ytterligare fördel med att använda primer är att du behöver mindre foundation. Att tänka på när du är ute efter en naturlig makeup är att skippa foundation med hög täckning och satsa på en skirare variant som låter din hy lysa igenom. Tänk också på att börja med ett tunt lager och bygg på successivt för att få den täckning du önskar.
Tips på produkter:
_Giorgio Armani Beauty My Armani To Go Cushion Foundation - Ett perfekt val när du är på språng. Ger en fantastisk fin lyster, medium täckning på mindre än en minut. Perfekt med applikatorn som följer. Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint Foundation - För ett osminkat/transparent resultat. En foundation som ligger nära huden och låter den lysa igenom. Fantastiskt resultat för ett vardagligt bruk. _

3. Concealer:
Var försiktig när du applicerar din concealer. Blir det för mycket är det lätt att det ser kakigt ut och det är inte vad du vill när du är ute efter en naturlig look. Om du vill ljusa upp området runt ögonen, tänk på att välja en concealer som är anpassad för det. Concealers som är till för att täcka till exempel blemmor har oftast en uttorkande effekt.
Tips på produkter:
_Maybelline New York Instant Rewind Concealer - En mjukgörande concealer som täcker mörka ringar under ögonen utan att kännas hård eller kakig. Dessutom så sätter den sig inte i linjer.
Yves Saint Laurent Touche Éclatt - En stor favorit. Denna ljusreflekterande concealer håller vad den lovar, den dämpar synligheten av mörka ringar och ger lyster. Du kan även använda den som highlighter på kindben, under brynbenet och på näsryggen. _

4. Ge lyster:
Ge dina kinder, ögonlock lite skimmer med en highlighter. Använder du en highlighter i puderform så är ett tips att använda en stor borste och svepa på lite lätt så det blir resultatet så naturligt som möjligt.
Tips på produkter:
OFRA Cosmetics NikkieTutorials Everglow Highlighter - Mixa alla färger för en fräsch glow eller använd färgerna separat. Kan med fördel användas på ögonlocken som ögonskugga. Prova borsten Sigma Tapered Highlighter Brush - F35 att applicera med.
L'Oréal Paris Glow Mon Amour Highlighting Drops - En flytande highlighter som kan användas direkt på kindben ovanpå din foundation eller blanda ut den med din foundation för en mer lystergivande bas.

5. Fixera:
Nu när du fått dina fina bas på plats så vill du ju också att den ska hålla hela dagen, eller natten. När du fixerar den så slipper du dessutom att allt lägger sig i veck kring ögonen.
Tips på produkter:
By Terry Hyaluronic Hydra-Powder - Ett riktigt wowpuder! Det här är ett drygt puder som innehåller hyaluronsyra för att återfukta huden samtidigt som den suddar ut fina linjer och porer och förebygger glans.