Syra i hudvård: Så ska du göra på sommaren

2019-06-25

Det är många som använder syror som AHA, BHA och PHA i sin dagliga hudvårdsrutin. Men hur gör man på sommaren, kan man kombinera syror med sol? Här reder vi ut allt du behöver veta!

Namnlös design.jpg

Syror som AHA, BHA och PHA kan ge fantastiska resultat eftersom de exfolierar huden och hjälper den att bli av med döda hudceller, vilket skyndar på förnyelseprocessen. Men de gör också att huden blir ömtåligare, vilket också gör att huden blir mycket mer solkänslig. Det innebär att du har lättare att bränna dig än vad annars skulle ha. Bränner man sig så ökar också risken för solskador på huden vilket kan ge oönskade pigmenteringar. Och ännu värre - det kan även leda till cancer. Men bara för att det är sommar och sol ute betyder inte att du måste förpassa alla dina produkter som innehåller syra längst in i badrumsskåpet i väntan på hösten. Det går alldeles utmärkt att förena syror och sommar. Bara du vet hur du ska gå tillväga vill säga.

Tänk på det här:
Eftersom syrorna gör huden mer solkänslig är det viktigt att du skyddar dig ordentligt. Så var noggrann med att använda ett solskydd varje dag, minst SPF 30. Applicera ett rikligt lager och bättre på under dagen.

Måste man använda solskydd även om inte solen skiner?
Svar ja. Även fast det är mulet ute så utsätts vi för UV-stålar, så hoppa aldrig över att använda solskydd. Ett tips är att alltid inkludera spf i din hudvårdsrutin så behöver du aldrig riskera att glömma.

Kan man använda sina syraprodukter när man ska på solsemester?
Om du inte ska sola ansiktet så ja och under förutsättning att du använder ett solskydd med hög SPF. Det är också bra om du är försiktig med att vara i solen för länge, och undvik solen när den är som starkast mellan kl 11-15. Håll dig gärna i skuggan eller bär en hatt eller keps.
Men vet vet du att du kommer att vara i solen utan solskydd så sluta med alla syraprodukter minst en månad innan resan, helst två månader före. Det gäller även om du bara använder syraprodukter på natten.

 

Prova gärna de här solskydden i sommar