Så sminkar du dig efter semestern

2019-07-30

Hur sminkar man sig efter semestern? Kanske passar nyansen på din foundation inte riktigt längre eftersom din hy blivit solkysst och helst vill du kanske bara framhäva den solkyssta glöd? Vi har tipsen för en lätt, enkel makeup med fokus på att framhäva din naturliga sommarlyster.

Post-Vacation Base

Vi börjar med basen. Här vill vi satsa på något väldigt lätt så välj antingen en ofärgad dagkräm eller en färgad dagkräm/BB-kräm om du vill ha en mer utjämnande effekt. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream har en lätt gel-textur kombinerar fördelar från hudvård och makeup i ett. Den jämnar ut hudtonen, ger lyster, återfuktar och vårdar huden på samma gång!

För att framhäva din solkyssta hy ytterligare kan du använda en flytande bronzer. Lumene Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer har en fjäderlätt formula som enkelt blandas ut på huden och ger intrycket av en välmående, mer strålande hy tack vare ljusreflekterande färgpigment.

Addera lite extra glow med OFRA Cosmetics All Of The Lights Highlighter, en palett med fyra skimrande highlighters som passar alla hudtoner och ger en vacker lyster.

Över till ögonen

Applicera något lätt skimrande, till exempel MAC Cosmetics Dazzleshadow i nyansen Dreamy Beams, lite lätt och slarvigt med pekfingret på ögonlocket. Nyans anpassar du ju givetvis efter din egen smak, men Dreamy Beams är en fräsch bronsaktig nyans som passar utmärkt till en solkysst hy!

Addera en vattenfast mascara, till exempel Clinique Lash Power Mascara som håller upp till 24 timmar utan att smula eller flyta ut. Borsta brynen på plats med Anastasia Clear Brow Gel och ta på dig lite genomskinligt läppglans eller ett nude läppstift och voilá - du är redo!