Senaste hudvårdstrenden: N-beauty

2019-03-27

Först kom K-beauty och sen J-beauty, men den senaste hudvårdstrenden hittar vi betydligt närmare än så. N-beauty, eller Nordic Beauty, är nämligen det senaste inom skönhetsvärlden och kännetecknas av naturliga ingredienser från den skandinaviska naturen och minimalistisk hudvård.

K-beauty fick oss att upptäcka essence, snigelslem och sheetmasks och att en hudvårdsrutin värd namnet bör innefatta 10-steg. J-beauty fokuserade mer på traditioner och teknologiska uppfinningar. Även om koreanska och japanska varumärken kommer att fortsätta att inspirera med innovativa ingredienser och intressant formler, så går trenden mot enklare rutiner.

Och nu vänds blickarna mot skönhetsscenen i norr istället. De nordiska produkterna har blivit väldigt populära världen över tack vare inspirationen från det nordiska landskapet - och ingredienserna man får från det. Den nya trenden kallas N-beauty, eller Nordic Beauty, och kännetecknas av naturliga ingredienser, effektfulla resultat och skonsamma recept. Renande källvatten, återfuktande björksav och vitaminboostande bär är vanliga ingredienser. Dessutom är det mer avskalat än både K-beauty och J-beauty, med fokus på en minimalistisk hudvårdsrutin. Vilket även inkluderar förpackningarna. Less är helt enkelt more!

Istället för långa komplicerade hudvårsdsrutiner ligger fokus på funktionalitet med mycket multifunktionella ingredienser som gör hudvård enkelt med minimalt med produkter och steg. Hellre få produkter som håller vad de lovar än många. Men utan att för den delen kompromissa med resultatet. För glowet är minst lika viktig i N-beauty som i K-beauty, och nyckeln till den nordiska glowet är är en väl återfuktad hy.

Finska Lumene var en av de första att sätta N-beauty på skönhetskartan. Märket utgår från nordiska naturliga källor som källvatten, lokala växter och frukter. Deras C-vitamin serie använder sig av till exempel hjortron som bara finns i det nordiska klimatet och som är fullproppade med C-vitamin, E-vitamin och antioxidanter som ger huden massor av lyster.

Men N-beauty stannar inte vid hudvård, nej utan även hårvård är en stor grej inom genren. För samma mineralrika vatten, alger och lokala bär återfinns i schampon, hårinpackningar, oljor. SACHAJUAN är ett svenskt märke där den magiska ingrediensen är algextrakt som gör håret glänsande, fullt av volym och stärker det. Många varumärken har också en hög ekologisk ambition. Något som Maria Nila kryssar i alla rutor på genom att erbjuda ett helt veganskt och ekologiskt sortiment. Företaget utvecklar och producerar dessutom sina produkter i Sverige.

Sugen på N-beauty? Prova gärna de här produkterna!
Lumene VALO Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence Ljuvlig essens som med sin lystergivande och utslätande formula ger huden maximalt med återfuktning.
Lumene LÄHDE Intense Hydration 24H Moisturizer Fuktkräm som passar alla hudtyper, innehåller källvatten och björksav som ger djup återfuktning i hela 24 timmar.
BIOEFFECT EGF Serum Kraftfullt anti-age serum som hämtat kraft ur den isländska naturen. Dessutom den enda produkten du behöver.
Akademikliniken Pure Berry Toner innehåller extrakt av tranbär, hallon och hjortron som tillför fukt och skyddar huden mot uttorkning.
SACHAJUAN Ocean Mist Jo, det går att få snyggt strandhår även på nordligare breddgrader. Det här saltvattensprejen ger fin struktur till håret utan att det blir torrt och knastrigt.
Maria Nila Head & Hair Heal Trio Allt du behöver! Verkar förebyggande mot problem med hårbotten och håravfall.
Pixi Glow Tonic Härligt ansiktsvatten med en peelande effekt som ger huden en strålande glöd! En omåttligt populär produkt som hyllas av skönhetsjunkies världen över.
Ole Henriksen Truth Starter Kit Allt din hud behöver för att få- och bibehålla en frisk lyster. Passar alla hudtyper.