Topplista: Mascaror

2019-05-19

En mascara har en självskriven plats i mångas sminkväska. Men det kan vara svårt att hitta rätt i det stora utbudet. Olika borstar och formulas kan dessutom ge olika resultat. Vi har därför samlat tio av era favoritmascaror för att hjälpa dig att hitta rätt i mascaradjungeln.

 

1. Clarins Wonder Perfect Mascara 4D
Mascaran för dig som vill ha allt! Den ger dig tjockare, längre, perfekt böjda och definierade fransar. Och som om det inte skulle vara nog så verkar den även vårdande. Är du ute efter en riktig wow-effekt så kan du applicera masarna i flera lager för ett "false lash" resultat.

"Mascaran lägger sig jämnt över varje strå och ger en fylligare finish och fransarna ser längre ut än vad de egentligen är." - Viktoria

2. Maybelline New York Lash Sensational Lash Multiplying Mascara Intense Black
Definierar alla lager av fransar, även de minsta, för en maximalt dramatisk effekt. Formulan ger en djup svärta som framhäver fransarna och ramar effektfullt in dina ögon. Dessutom till ett plånboksvänligt pris.

"Den enda mascara jag köper gång på gång på gång, helt fantastisk helt enkelt!" - Lina V

3. Clinique Lash Power Mascara
Det här är mascaran för dig som är ute efter lång hållbarhet. Den sitter upp till 24 timmar utan att smula eller flyta ut och håller för regn, svett och tårar. Dessutom är den enkel att ta bort, du behöver bara lite varmt vatten.

"Denna mascara har jag använt i många år och älskar den! Liten bra borste som gör att man kommer åt alla fransar ordentlig utan en massa kladd runt om. Perfekt att den håller för tårar och regn." - Åsa A

4. Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara
Precis som namnet antyder så ger den här mascaran en dramatisk volym till dina ögonfransar. Den har en uppbyggande formula som gör även de tunnaste fransarna tjockare och med mer volym. Drama!

"Den bästa mascaran jag har haft, har provat på dyrare märken men kommer alltid tillbaka till denna för att den helt enkelt är bäst." - Liv

5. Lancôme Hypnôse Mascara
Intensifierar dina ögonfransar för varje drag och gör dem tjockare med perfekt separation. Den lätta formulan gör dessutom att fransarna verken klumpar eller klistras ihop.

"Älskar denna mascara och köper bara denna den sen 10 år tillbaka! Den är så bra och gör fransarna såå fina att jag inte ens vill prova något annat för jag blir bara besviken - så bortskämd blir man med denna fantastiska mascara!" - C

6. Sensai Mascara 38°C Volumising
Perfekt för dig som har känsliga ögon då den enkelt tvättas bort med varmt vatten. Ger dina fransar en naturlig böjning, och innehåller en snabbtorkande ingrediens så att du kan bygga upp fransarna i flera lager utan att det blir klumpar. Extra plus för den dubbelsidiga borsten för volym och styling.

"Här är en mascara som verkligen sitter! Det stämmer verkligen att den bara försvinner vid kontakt med varmare vatten, annars är det i princip omöjligt. Man behöver inte vara nojig över att se ut som en panda även om det regnar ute eller när man tränar." - Linn

7. IsaDora Build-Up Extra Volume Mascara
För dig som både vill ha tjockare och fylligare fransar. Den snabbtorkande formulan gör att du kan applicera i flera lager för att få den effekten du är ute efter.

"Min älsklingsmascara i alla lägen! Mycket lätt att applicera, ett lager ger väldigt naturliga tjocka fransar och två lager är Drama med stort "D".  - Emilia T

8. L'Oréal Paris Paradise Extatic Mascara
Ta dina fransar till paradiset! Den här mascaran ger full volym och längd men med en fjäderlätt känsla.

"Har varit på jakt länge efter en mascara som gör mina fransar långa, ger volym och inte smular. Här är svaret! Bästa bästa bästa!" - Maggie

9. Yves Saint Laurent The Shock Volumizing Mascara
En riktig volymgivare! Den timglasformade borsten separerar varje frans och ger maximal volym utan klumpar. Säg hej till dramatiska fransar!

"Denna mascara är verkligen perfekt om man vill ha dramatiska ögonfransar med massor av svärta och volym. Jag tycker dessutom att den håller mina fransar böjda hela dagen." - Shopaholic

10. Estée Lauder Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara
För dig som vill ha resultat direkt! Den här mascaran ger dig långa vackert böjda fransar med massor av volym - direkt.

"Denna mascara ger verkligen lösögonfranseffekt. Enorma fransar med fantastisk volym och längd. Några få svep räcker och det blir inga spindelbensfransar." - H.A

Rätt borste gör stor skillnad!

Det är inte bara mascarans formula som har betydelse, utan även borsten är minst lika viktig. Och olika typer av borstar passar olika typer av ögonfransar. Här guidar vi dig så att du hittar rätt borste för just dina ögonfransar!

Tjock och tät borste
Passar vem: Dig som har långa fransar.
Ger vilken effekt: Ger dramatiska långa fransar på nolltid! Skippa dock denna om du har korta fransar eftersom risken för klumpar och kladd är stor då.

Konformad borste
Passar vem: Dig med kortare fransar.
Ger vilken effekt: Borstens utformning gör att den kommer åt alla fransar, även de små, så att du får fylligare fransar.

Kamborste
Passar vem: Dig med korta och tunna fransar.
Ger vilken effekt: Greppar tag i även de minsta fransarna och ger dem ett lyft. Dock kan det behövas flera lager för att fransarna ska få det där efterlängtade lyftet.

Piggborste
Passar vem: Dig med långa fransar.
Ger vilken effekt: Denna gummiborste med små piggar är bra på att separera fransarna och ge dem en naturlig look.

Böjd borste
Passar vem: Dig med raka fransar.
Ger vilken effekt: Lyfter och böjer raka fransar på bara några få svep. Men på grund av borstens utformning så kan det vara svårt att få den undre fransraden fin.

Bolltipp
Passar vem: Dig med små fransar.
Ger vilken effekt: Den bolliknande toppen på borsten kommer åt alla fransar - även de allra minsta.