Babor

 

Om du är ute efter ett väletablerat märke med ett stort urval av högeffektiva, resultatinriktade och professionella produkter samt har ett önskemål om mycket växtbaserat innehåll och så lite konserveringsmedel som möjligt, då är Babor definitivt något för dig.

Med över 60 framgångsfulla år i skönhetsbranschen har Babor kommit att bli ett riktigt kultmärke som idag säljs världen över, de är också kända för sina underbara professionella salongsbehandlingar. Babor grundades 1956 i Tyskland av biokemisten Dr. Michael Babor. Med sin innovation och vision tog han fram den idag legendariska tvåfasoljan HY-Öl®, som blev ett startskott för vad som kom att bli ett av dagens mest välkända och respekterade skönhetsmärken.

Vetenskap och forskning är Babors's kärna, allt ifrån den första idén till utveckling och färdig produkt sker på deras stora forskningscenter i Tyskland där man har både dermatologer, biokemister, molekylärbiologer, fysiker och experter som jobbar tillsammans för att uppnå de mest ultimata och effektiva resultaten. Enligt sann Babor-tradition använder man sig i största möjliga mån av rena, naturliga växtoljor och extrakt tillsammans med aktiva växtbaserade ingredienser. Resultatet är banbrytande, högeffektiva hudvårdsprodukter utformade för att möta behov och önskan hos olika hudtyper och hudtillstånd. Alla Babor's produkter har ett anpassat pH-värde för att inte störa hudens naturliga balans, och med innovativa aktiva ingredienserna ger de snabba, effektiva resultat med hållbar och långvarig effekt.

Babor och miljön

I all produktion hos Babor filtreras allt vatten genom ett avancerat system som separerar vatten från oljor och fetter. Vattnet återanvänds sedan till andra processer så som t.ex nedkylning. Fetterna och oljorna förbränns och genererar sedan elektricitet. Babor strävar efter att vara så miljömedvetna som möjligt och behandlar naturen med respekt. De är mycket stolta över att kunna skicka sina produkter koldioxidneutralt till sina distributörer världen över. Företaget använder sig av tjänsten GoGreen som startades av logistikföretaget DHL. Koldioxid som uppstår under transporten kompenseras via stöd till klimatskyddsprojekt.

Filtrera