Burberry Parfym

Vad är Burberry? Det klassiska varumärket är precis så brittiskt som det låter, Grundat 1856 av engelsmannen Thomas Burberry har det stått för elegans, kvalitet och top notch design under lång tid. Exempelvis är både trenchcoaten och gabardintyget ikoniska produkter ur Burberrys sortiment. Ursprungligen verkade man inom modeindustrin, men på 1960-talet lades paraplyer, väskor och de berömda halsdukarna till. På 1990-talet utökades verksamheten med klockor, solglasögon och självklart - parfymer.

Burberry parfym från flera kollektioner

Burberry är ett riktigt lyxvarumärke, både inom mode, parfymer och accessoarer. Företaget har över 70 lyxbutiker utspridda över hela världen och man har delat upp produkterna i flera underlinjer. Den klassiska linjen kallas rätt och slätt för Burberry medan Burberry Prorsum och Burberry Brit står för de mer trendkänsliga kollektionerna. Burberry Sport representerar deras träningskläder. Du kan hitta Burberry parfym inom alla delarna.

Burberry London

Man kan tro att Burberry London startades just i huvudstaden men faktum är att verksamheten startade ute på landet, i det idylliska Hampshire. Det var först 1891 som Burberry London öppnade sitt affärsimperium på Haymarket, vilket sedan ha fått ge namn åt det berömda mönstret Haymarket Check. Kändisar som David och Victoria Beckham och olika hip-hopartister har tagit varumärket från att främst ha använts av förnäma engelska överklassdamer till att bli populärt bland många.

Burberry hos Eleven

Hos Eleven är vi glada över att kunna presentera exklusiva dofter från Burberry och vi har parfymer för både damer och herrar, bland annat doftserien London. Damparfymen innehåller givetvis engelsk ros som toppnot, men även pion som hjärtnot och tung patchouli i basen. Herrdoften är mycket maskulin med hjärtnoter i läder och portvin, och toppnoter av bergamott och svartpeppar.

Shoppa Burberry Sverige

Från Burberry Sverige presenterar Eleven ett stort urval av de bästa och mest älskade dofterna från varumärket. Medan de tidiga dofterna från Burberry var paketerade i flakonger där det välkända Nova Check-mönstret ofta var en viktig del, har senare dofter som My Burberry slagit in på en annan väg. Parfymen har tvärtom vad som är vanligt basnoter av ros och toppnoter av apelsin och bergamott. Hjärtnoten består bland annat av fresia. Detta ger doften en fin balans av kvinnlig styrka.

Prova lantliga Burberry Weekend

Med Burberry Weekend har parfymtillverkaren skapat en lugn och harmonisk doft med den engelska landsbygden i åtanke. Burberry Weekend innehåller basnoter av sandelträ och tung mysk med toppnoter av mandarin och reseda, vilket ger doften en naturlig arom. Hjärtnoterna består av nektarin, persika, iris, hyacint, cyklamen och nyponros. Med andra ord en härlig, blommig doftupplevelse.

Blommiga Burberry The Beat

2016 kom varumärket med en ny doft, Burberry The Beat. Även denna doft ingår i den blommiga doftfamiljen vilket märks på hjärtnoter av iris och blåklocka, och toppnoter av mandarin och bergamott. Basnoterna i Burberry The Beat består av cederträ och vit mysk. Även herrdoften i samma serie har tränoter samt eterisk vetiverolja i basen. Toppnoter är citron, viol och svartpeppar med ett stänk av timjan och geranium som hjärtnoter.

Burberry Her

Med den nya doften Her, som lanserades 2018, har Burberry skapat en sprakande symfoni av flera fruktdofter: toppnoterna utgörs av jordgubb, hallon, blåbär, björnbär och körsbär. Med hjärtat av jasmin och basen i amber och mysk blir den här doften en riktig vinnare. Beställ din nya Burberry doft redan idag - hos Eleven bjuder vi alltid på frakten!

Filtrera