Dr. Hauschka

Rudolf Hauschka började redan 1935 med att tillverka naturliga läkemedel. Han hade länge tänkt skapa en egen hudvårdsserie som ett komplement till läkemedlen för att hålla huden frisk, men det var först när han lärt känna Elisabeth Sigmund från Wien - som beställde tillredningar hos Hauschka för sina egenutvecklade kosmetikaprodukter - som hans idéer började ta form.

Elisabeth Sigmund var en hudvårdsterapeut som vid den tiden bodde i Stockholm. Hon reste till Eckwälden och tillsammans med läkemedelsexperter arbetade hon fram recept för ansiktsvård som redan på den tiden motsvarade dagens standard för naturkosmetika. Tillsammans kunde de hitta en lösning för krämunderlag, som var fria från kemiskt-syntetiska emulgatorer men ändå stabila, och som bara innehöll naturliga eteriska oljor.

De första Dr. Hauschka-produkterna lanserades 1967, och den första Dr. Hauschka-hudvårdsterapeuten utbildade Elisabeth Sigmund år 1971. Idag har de en komplett makeup-serie som innehåller naturliga ingredienser som även vårdar huden, och en komplett naturlig hudvårdsserie.

Filtrera