Karl Lagerfeld Parfym

Karl Lagerfeld är en världens mest hyllade modedesigners. Han är känd för sin djärva design och för att ständigt återuppfinna sig själv. Han föddes 1938 i Hamburg av en tysk mamma och en svensk pappa. I tidig ålder flyttade han till Paris för att studera design, och fick snart jobb hos Balmain. Under 80-talet var Karl Lagerfeld den största stjärnan inom modevärlden. Tidigare under 70-talet hade han framgångsrikt drivit modehusen Chloé och Fendi, och tog under 80-talet över Chanel, efter Coco Chanels bortgång. Sedan två decennier tillbaka är han chefsdesigner för Chanel och har gjort detta klassiska modehus till en kraft att räkna med.

Lagerfeld står alltid för klassisk elegans, stilren och tidlös design som för den sakens skull aldrig blir tråkig.Han är en visionär som alltid letar efter nya innovationer. Han har nära band till kulturvärlden, och är oerhört påläst och kultiverad. Intryck han får från kulturen tar sig uttryck i allt kreativt han gör och projekten Lagerfeld tar sig an har ofta en ironisk touch och mycket fantasi. Detsamma gäller de dofter som bär hans namn. Tidlös elegans och klass utan att bli tråkig. En ren känsla av lyx. Redan 1978 skapade Karl Lagerfeld sin första egna parfym som fortfarande är en storsäljare - Lagerfeld Classic.

Med sin kraftfullhet och maskulinitet har Karl Lagerfeld Classic blivit en tidlös storsäljare. Sedan dess har Karl Lagerfeld lanserat en rad framgångsrika dofter under eget namn. Hösten 2017 skrivs ett nytt kapitel för varumärket Lagerfeld i och med lanseringen av den nya doftkollektionen "Les Parfums Matières". Likt materialet inom mode, är ingredienserna inom parfym basen för all kreation. Varje material inom mode kan översättas till doftnoter, som leker med materialets rikedom och kontraster.

Karl Lagerfeld, mästaren på att behärska olika material, designar nu en garderob med nya omumbärliga dofter. En ny typ av storytelling återför däremed doft och råmaterial till hjärtat av den kreativa processen. Först ut är två dofter som återskapar två nyckelingredienser inom selektiv parfym - Persikoblomster och Vetiver trä.

"I'm not interested in what I did. I'm just interested in what I'm doing, what can be inspired." - Karl Lagerfeld

Filtrera