The Ordinary
Salicylic Acid 2% Solution

(45 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 199kr
Variant : 30 ml
Passar ihop med
The Ordinary
50 ml
Beskrivning

Salicylsyra är en betahydroxisyra som exfolierar huden. The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution med 2%-ig formula hjälper till att effektivt exfoliera porernas invändiga väggar för att reducera- och förebygga orenheter samt ge en uppklarnande effekt på hudytan vid regelbunden användning.

Denna produkt bör inte användas på känslig, flagande eller skadad hud.

Obs! Denna produkt är en kosmetisk produkt. Om du lider av svår akne, ta kontakt med hudläkare.
Solvarning: denna produkt innehåller en betahydroxisyra (BHA) som kan öka hudens känslighet mot solen och särskilt risken för solskador. Komplettera med en solskyddsprodukt med SPF på solexponerad hud.

Även om syrabaserade exfolierande produkter som denna kan leda till snabba synliga resultat rekommenderar The Ordinary generellt att istället använda mildare produkter för exfoliering. Detta på grund av att en hög syrahalt kan leda till inflammatoriska problem. Önskar du prova en sådan mildare exfolierande produkt hänvisar de till NIOD Non-Acid Acid Precursor.

  • Fri från alkohol, olja, silikon och gluten

  • Vegan + Cruelty Free

Innehåll: 30 ml

Användning

Använd Salicylic Acid 2% Solution morgon och kväll. Applicera en liten mängd produkt direkt på berörda hudpartier, eller applicera över hela ansiktet för att få en klarare hud vid kontinuerlig användning. Undvik partiet kring ögonkonturen och direktkontakt med ögonen. Skölj inte av.

Fortsätt med din vanliga hudvårdsrutin. Om irritation skulle uppstå och kvarstå, sluta använda produkten och kontakta läkare. Patchtest rekommenderas innan användning. Se nedan guide för hur det utförs. Förvaras utom räckhåll för barn.

Solvarning: denna produkt innehåller en betahydroxisyra (BHA) som kan öka hudens känslighet mot solen och särskilt risken för solskador. Komplettera med en solskyddsprodukt med SPF på solexponerad hud. Undvik att exponera dig för solen under användningen av denna produkt och i en vecka efteråt.

Hur man utför ett patchtest hemma: Patchtest är ett enkelt sätt att se om du reagerar negativt på en ny produkt. Det rekommenderas att utföra ett patchtest innan man påbörjar en ny hudvårdsrutin. The Ordinary har skapat en generell guide för hur du utför ett eget patchtest.

Applicera en liten mängd produkt på ett rengjort område på underarmen. Låt området vara torrt och täck gärna med ett plåster eller bandage. Avlägsna efter 24 h och tvätta av produkten. Om rodnad, värme, klåda, blåsor eller irritation uppstår under testet, avstå från att använda produkten.

Notera att ett patchtest endast används för att se initial irritation på produkter och garanterar inte resultat när det appliceras på andra områden på kroppen (inklusive ansiktet) eller efter långvarig användning. Det tar inte hänsyn till underliggande förhållanden och bör inte användas för diagnos av överkänslighet eller allergisk kontaktdermatit. Om du är orolig för att använda en ny produkt, kontakta en hudläkare före användning.

Ingredienser

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Ingredienser

Aqua (Water),Potassium Sorbate,Citric Acid,Polysorbate 20,Sodium Benzoate,Ethoxydiglycol,Hydroxyethylcellulose,1,2-Hexanediol,Dimethyl Isosorbide,Salicylic Acid,Cocamidopropyl Dimethylamine,Trisodium Ethylenediamine Disuccinate,Caprylyl Glycol.,HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF WATER

Upptäck mer som Salicylic Acid 2% Solution

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt