Hudvård

Rakning för män

En del av den dagliga rutinen för många är rakning! Det finns många skönhetsprodukter och hjälpmedel för att underlätta rakningen för dig. Här på eleven har vi ett brett utbud att artiklar från nya som välkända varumärken inom rakning. Förberedande produkter samt svalkande att använda efter rakning för att minska irritationen.

Guide för smidig och nära rakning:

Förberedelser
Förbered och mjuka upp skäggstrån för att ge bästa resultat av en nära och skonsam rakning. En varm dusch/bad eller tvätta ansiktet med varmt vatten, även varm fuktig handduk fungerar. För dem som upplever en känslig hud, använd några droppar rakolja och massera in i skägget. För våtrakning, använt rikligt med vatten för att skölja ansiktet under själva rakningen för att skapa så lite friktion som möjligt. Oavsett om du använder traditionellt raklödder, raktvål, rakkräm är det viktigt att arbeta upp ett bra lödder. Detta gör du genom att addera droppvis med vatten.

Rakning
Låt hyveln vila lätt mot ansiktet, tryck inte hyvlen mot huden, då är det en risk att du skär dig. Små korta drag rakar du medhårs i skäggets riktning. Byt sida på hyvlen mellan varje drag och skölj däremellan för att alltid ha ett rent rakblad. Använda alltid ett vasst blad för att minska slitage.

Efterbehandling
Har du skurit dig kan du badda med fuktat alunstift eller antiseptisk gel så slutar blödningen. Skölj ansiktet med kallt vatten, badda med en ren handduk och smörj sedan in med after shave.

Filtrera