Hudvård

Sheet mask & andra K-Beauty Masker

På den här sidan kan du hitta olika sheetmasks men också andra masker inom K-beauty såsom ögonmasker, pormaskplåster och modelleringsmasker. Ansiktsmasker är mycket populärt i Sydkorea och det finns ett brett sortiment. Särskilt populärt är sheetmasks som är en viktig del av den koreanska hudvårdskulturen och företagen är kreativa när det gäller att utveckla nya masker. En annan populär mask är de effektiva pormaskplåstern.

Sheet masks har sitt ursprung ur K-BEAUTY.

Sheet masks är fyllda med vårdande serum som ger din hy extra kärlek. Maskens syfte är att hindra serumet från att avdunsta så att ansiktet kan suga åt sig all fukt den behöver. Ungefär 20 minuter är så länge som masken bör sitta på och efteråt klappar du försiktigt in resterande serum. Vi rekommenderar att använda sheet masks 1-3 gånger i veckan men skönhetsnördar har masker för varje dag i veckan för att ge huden ett riktigt fuktigt skimmer. Normalt används sheet masks efter essence och serum som följs av en fuktkräm. Du får ut det mesta och bästa genom att välja den sheet mask som passar din hys nuvarande situation bäst så prova dig fram!

Pormask-plåster

Till skillnad från sheet masks rekommenderas pormaskplåster att appliceras på ren hud som är fuktad med vatten, direkt efter rengöring. Placera plåstret på näsan efter duschen, låt den torka och ta bort genom att rycka bort den snabbt. Du kan säga hejdå till pormaskarna som nu sitter på plåstret.

Modelleringsmasker

Oftast består dessa masker av pulver som blandas med vatten för att bli till en applicerbar mask. När masken ligger på ansiktet börjar den torka och blir gummiaktig. Masken torkar på ditt ansikte och tas bort genom att försiktigt pillas av. Den här typen av mask appliceras bäst på ren hy och de är mycket lättare att ta av än andra peel off-masker.

Ögonmasker

Återfuktande masker för ögonområdet är en annan stor trend i Sydkorea och det finns en uppsjö av typer och märken. Dessa geléartade masker ger välbehövlig fukt till påsar och ljusare upp märka områden. Ögonmasker är alltså perfekta för trötta ögon som behöver extra fukt och kärlek.

Masker för läpparna

Självklart finns det masker för läpparna! Dessa läppmasker tar hand om munnen och området kring den genom att återfukta och ge välbehövlig näring. Samtidigt kan de ge extra fylliga läppar. Maskerna är ofta i geléform och är lätta att använda: lägg på engångsmasken och låt den verka i ca 15 minuter, ta sedan bort den försiktigt.

Filtrera