Hudvård

Steg 1: Oljebaserad Rengöring

Dubbel rengöring görs i två steg för att rengöra hyn effektivt men också så skonsamt som möjligt. Oroa dig inte om du har torr eller känslig, dubbel rengöring fungerar strålande på den typen av hy. Första steget steget är att med en oljebaserad rengöring ta bort allt smink och smuts. Principen "lika löser lika" är anledningen till att oljebaserade produkter funkar lika väl på fet och oljig hy.

Oljebaserad rengöringsprodukter kanske låter läskigt men oroa dig inte, det är ingenting likt den där oljan du tog från köket som tog 10 minuter att skrubba bort. Moderna rengöringsprodukter går lätt bort med vatten och lämnar inte en oljig känsla på huden. Dessutom fungerar de utmärkt att ta bort vattenfast ögonmakeup med!

Efter att du har tvättat bort allt smink, smuts och luftföroreningar och överblivet fett med en oljebaserad rengöring, kan en vattenbaserad rengöring verka på djupet. Nu kan din cleansing foam, kräm eller gel work it's magic och djuprengöra porer så att din hy får lyster och blir klar. När din hy är ordentligt rengjord är den mer mottaglig för andra produkter som då tas upp bättre och fungerar till fullo.

Många människor använder den oljebaserade rengöringen endast på kvällen och föredrar att bara använda vattenbaserad rengöring på morgonen. Det är dock upp till dig vad som passar din hy. Det finns massor av rengöringsoljor så välj en som passar just dig.

Nyfiken på vattenbaserad rengöring? Spana in det här.