Hudvård

Steg 10: UV-skydd

En av de mest skadliga faktorerna för din hy är UV-strålning som påskyndar hudens åldrande. Som ett resultat av detta är några av den koreanska hudvårdens viktigaste produkter effektivt skyddande solkräm som används året om, oavsett väder. Produkterna är utvecklade för att vara så användarvänliga som möjligt och koreansk kosmetika är särskilt känd för sina exceptionellt lätta solkrämer som är perfekta även under make up och som fungerar för de flesta hudtyper. Det är också ofta vanligt att koreanska primers och BB-creams innehåller hög solskyddsfaktor.

Koreanerna skyddar sin hud ordentligt vilket är anledningen till att de flesta solskyddsprodukter, foundations och BB-creams innehåller minst solskyddsfaktor 30. När det används på rätt sätt är SPF 30 ett effektivt skydd mot solen med nästan 97% säkerhet. Eftersom koreanerna vill skydda sin hud så effektivt som möjligt så finns det ett stort utbud av produkter med upp till SPF 50, vilket i sin tur, om det används på rätt sätt, skyddar huden med upp till 98% säkerhet.

Unikt med k-beauty är att produkterna är tydligt märkta med det asiatiska sättet att påvisa hur effektivt solskydd en produkt har. Märkt PA+ informerar den kunden om att produkten ger ett visst skydd mot UV-strålning och märkt PA++++ indikerar högsta möjliga skydd.

Filtrera