Hudvård

Steg 2: Vattenbaserad Rengöring

I hjärtat av den koreanska hudvårdstraditionen är den dubbla rengöringen. Du börjar med att ta bort oljebaserad smuts, smink och överbliven talg genom att rengöra med en oljebaserad rengöring. Låter kanske galet men lika löser lika. När du fått bort allt det är det dags för den andra rengöringen, den vattenbaserade som nu har fri tillgång till dina porer och kan rengöra på djupet. Vattenbaserad rengöring används ofta både på morgon och kväll medan en del föredrar att använda den oljebaserade endast på kvällen.

Din vattenbaserade rengöringsprodukt kan vara ett skum, gel eller en skummande rengöring, som är den mest populära. Välj bara en produkt som passar bäst för din hudtyp och dina önskemål. Om din hud är känslig eller torr, gå med de självskummande varianterna eller använd en djup rengöringsgel om du är benägen att få finnar.

Koreanska skönhetsindustrin är mästare när det gäller att göra ett fluffigt skum från en liten droppe av rengöring, men du kan också köpa ett praktiskt skummande nät som skummar din rengöring åt dig. Se till att du alltid skummar rengöringen med vatten först innan du masserar det på huden, eftersom skummet är mycket skonsamt mot huden.

Den största fördelen och till och med den främsta orsaken till dubbel rengöring är att se det som en tom canvas för efterföljande produkter. Efter den dubbla rengöringen kan huden ta emot alla ingredienser i produkterna. Tanken med dubbel rengöring är att det kombinerar effektivitet och ömhet på bästa möjliga sätt: din hud blir ren men den bibehåller sin fuktbalans. Det betyder att alla hudtyper från torra och känsliga till fet hud kan dra nytta av det.

Kom ihåg att du inte behöver hålla fast vid ett enda märke. Känn dig fri att kombinera olika produkter från olika märken för att hitta en dubbel rengöringsrutin som fungerar bäst för din hud!

Du kan läsa mer om oljebaserad rengöring här.

Filtrera