Hudvård

Steg 3: Exfoliering

Att exfoliera huden gör den direkt mjukare, jämnare och mer lysande. Att göra sig av med döda hudceller hjälper även huden att lättare absorbera efterföljande produkter. Koreanska konsumenter använder vanligtvis inte skrubbar i samma utsträckning då de föredrar peelingprodukter som är mer vänliga mot huden. Koreanska peelingprodukter är ofta baserade på syror eller enzymer som "lossar" döda hudceller utan skrubba och på så sätt är mer passande för människor med känslig hy.

Många peelingprodukter innehåller olika syror såsom Alpha Hydroxy Acid (AHA), Beta Hydroxy Acid (BHA) eller botaniska enzymer som eliminerar döda hudceller försiktigt. En särskilt populär produkt är peelinggel. De appliceras på huden och skapar mjuka partiklar som fångar upp döda hudceller. BHA-produkter är det ultimata för användare med oljigare hy med pormaskar eftersom BHA är oljelösligt och kan därför motverka överdriven talgproduktion i porer. AHA-produkter är ett bra val för dig med torr hy eftersom dessa har fuktgivande egenskaper.

Trots att peelingprodukter direkt ger fantastiska resultat bör man vara försiktig och inte använda dem för ofta. Vi rekommenderar att använda dessa 1-2 gånger i veckan, helst innan du använder sheet masks. Du kan också använda mildare peelingprodukter på morgonen innan du lägger din make up då sminket kommer lägga sig jämnare och huden får en underbar glow. Kom ihåg att skydda huden ordentligt med SPF eftersom avlägsnandet av döda hudceller gör din hy mer känslig för UV-strålar.