Hudvård

Steg 4: Toner

I koreansk hudvård värderas toners högt. Deras uppgift är att balansera pH-värdet i din hy och när värdet är i balans kan efterföljande produkter verkligen göra sitt jobb. Använd toner morgon och kväll eftersom din rengöring och kranvatten kan påverka ditt naturliga pH-värde. Välj toner baserat på din hudtyp och dess behov för bästa resultat. Förutom att toners balanserar pH-värdet innehåller de också aktiva ingredienser som ger din hy näring.

Hudens naturliga pH-värde är 5.5 vilket är surt. Om din hys pH-värde är i obalans kan det yttra sig genom torr hy, oljig hy eller t.o.m rynkar eller plitor. När hyn är balanserad får den ett fylligt och slätt utseende. Därför är det viktigt att använda toner direkt efter rengöring.

Väldigt oljig eller torr hy är ofta tecken på för basisk hy. Detta kan leda till fina linjer och rynkor eller blemmor eftersom din hy kompenserar genom att producera mer fett för balansera torrheten. Även om huden ska vara en smula sur så bör den inte FÖR sur då den kan bli känslig. Känslig hy blir lättare irriterad, röd eller inflammerad. Huden kan bli för sur om du är för nitisk med användning av hård rengöring och exfolierande produkter.

Ett något surt pH-värde är viktigt när du använder AHA eller BHA eftersom de syrorna fungerar bäst då. Om du tvättar ansiktet med kranvatten (som ofta har ett pH-värde runt 7) och inte balanserar med toner fungerar inte dina dyra syror. Toner är alltså inte bara en produkt som avslutar din rengöringsrutin - det är ett viktigt komplement till hela din rutin som maximerar övriga produkter!

Filtrera