Hudvård

Steg 5: Essence

Essens är en relativt ny produkt på den europeiska marknaden. Det är en särskild produkt du använder innan ditt serum för att ge hyn en extra fuktboost och underlätta för efterföljande produkter. Essenser är perfekta produkter för de som gillar att återfukta men som ogillar feta krämer - den lätta essensen går snabbt in i huden och kladdar minimalt!

Konsistensen på essens ligger oftast någonstans mellan toner och serum. I Sydkorea är det en av nyckelprodukterna för att få fyllig och återfuktad hy och när huden är återfuktad får man det där naturliga lystern som får dig att se hälsosam ut! Essenser har även en annan funktion: de hjälper efterföljande hudvårdsprodukter att absorberas bättre.

Essenser tas lätt upp av huden då den vattniga konsistensen är lätt att absorbera, den används efter toner och före serum och appliceras bäst genom att försiktigt klappa in det i huden. Slösa inte med bomullsrondeller, ta några droppar i handflatan och applicera direkt på huden. Denna produkt är inte bara för dig med torr hy, snarare tvärtom, alla hudtyper drar nytta av extra fukt och denna gör jobbet utan att kladda. Essenser kan även läggas lager på lager för ytterligare fuktboost.

Vi rekommenderar användning av essenser morgon och kväll. Kom ihåg att aldrig använda essens utan fuktkräm då ingredienserna behöver "låsas in" med en emulsion.

Filtrera