Hudvård

Steg 6: Serum

Serum är den magiska produkten som ger målinriktad behandling till dina hudproblem. Det finns massor av olika serum för dig att välja mellan med alla slags effekter från fuktighetsgivande och toningsegenskaper till pigmentering och fina linjer. Serum kan ibland kallas ampuller eller booster men funktionen är densamma: att ge den extra behandlingen till huden med aktiva ingredienser som har mindre partikelstorlek än i en fuktighetskräm och som därför absorberas bättre.

Oavsett om din hud behöver en extra boost av fukt, arbeta mot pigmentering eller rynkor, kan få bästa möjliga resultat genom att lägga till ett serum i din hudvårdsrutin. Om du vill kan du även lägga olika serum lager-på-lager för att förebygga flera problem! Serum är inte bara för mogen hud och även en yngre hud kan dra nytta av ett serum som passar för hudtyp och hudens behov. Kom bara ihåg att det är väldigt viktigt att alltid använda fuktkräm på toppen av dem eftersom fuktkräm hjälper till att låsa de aktiva ingredienserna i huden.

Serum är fullpackade med koncentrerade aktiva ingredienser som syftar till att hjälpa din huds speciella behov med mer avancerade ingredienser. Många av de tyngre ingredienserna som finns i fuktgivande krämer lämnas ut och ersätts med höga koncentrationer av aktiva ingredienser. Om du har torrare hud rekommenderar vi att du försöker serum som innehåller hyaluronsyra eller snigelmucin. Oljig hud kan dra nytta av BHA syror som salicylsyra eller mer mild betain salicylate. AHA-syror, peptider och många nya innovativa ingredienser kommer att göra underverk med en åldrande hud. Alla hudtyper kommer att gynnas av antioxidanter eftersom de hjälper till att skydda huden mot yttre stress.

Filtrera