Hudvård

Steg 8: Ögonkräm

Huden runt ögonen är tunnare, känsligare och även mer känslig än huden på andra delar av ansiktet. Den har ofta också helt olika behov än andra delar av din hud, vilket också är ett bra skäl att använda ögonkräm. Ögonområdet är ofta den första platsen som visar rynkor, men med rätt skötsel kan dessa rynkor förebyggas eller behandlas. Till skillnad från andra delar av ansiktet har ögonområdet inga porer. Det här är den främsta anledningen till att det lätt kan torka, vilket ofta kan leda till de första synliga tecknen på åldrande: fina linjer, som senare kan utvecklas till djupare rynkor.

Ett av de bästa sätten att upprätthålla ögonytans ungdom är att se till att huden runt dina ögon är fuktad ordentligt. Ögonkrämer är inte bara för mogen hud och faktiskt är den bästa tiden att börja använda dem är när du börjar bära ögonmakeup eftersom sminkborttagning kan påverka känslig och ömtålig hud. Användningen av en mild och fuktgivande ögonkräm kan påbörjas redan som tonåring, även om du inte skulle ha någon ögonmakeup, eftersom det alltid är lättare att förhindra rynkor än att försöka få dem att försvinna senare.

Oljeabsorberande och mattande emulsioner kan torka ut huden runt ögonen och fetare fuktgivande krämer kan orsaka puffiga ögon. Anti-agingkrämer kan ofta innehålla starka aktiva ingredienser som kan irritera känslig och tunn hud. Genom att välja en ögonkräm som passar för dina ögons behov speciella behov hjälper du huden att hålla fuktad och plumpad. Detta kommer att bidra till att upprätthålla hudens ungdomliga utseende. Det finns också flera ögonkrämer som kommer att ljusa huden runt ögonen och hjälpa till att minska puffighet och andra synliga tecken på trötthet eller åldrande.