Hudvård

Steg 9: Ansiktskräm

Varje typ av hud behöver fukt för att hålla sig frisk och ungdomlig. Koreansk hudvård är särskilt känd för tunn lotion som återfuktar huden utan att det uppstår en fet känsla. Ett rikt utbud av kompositioner med innovativa aktiva ingredienser tar hand om både torr och känslig som för fet hud. Det finns också en mängd olika BB-krämer, som är en hybrid mellan fuktkräm, solskyddsfaktor och foundationtäckning.

Precis som andra koreanska hudvårdsprodukter är också koreanska fuktighetskrämer kända för sin uppfinningsrikedom och avancerade komposition. Fuktkrämers uppgift är inte bara att behålla hudens fukt utan också för att komplettera serum och kapsla in dess aktiva ingredienser. Att använda fuktighetskräm är viktigt, till exempel efter ansiktsmask, då krämen även har agerar barriär och kapslar in näringen från masken.

Har du kombinerad hy eller fet och oljig är lätta krämer eller uppfriskande gelkompositioner att föredra. De bidrar till att bevara hudens fuktbalans utan utan att huden lämnas fet och kladdig. Många produkter innehåller även talgabsorberande produkter som håller huden matt eller också lätt exfolierande produkter samt ingredienser som ämnar motverka föroreningar i luften som vi dagligen utsätts för. Hud som tenderar att vara torr behöver rikare kompositioner som tillför den saknade fukten dock behöver dessa produkter inte vara dryga eller feta.

I den koreanska hudvården appliceras fuktighetskrämen efter serum och essens (och helst sheet mask). De appliceras bäst genom att försiktigt klappa in produkten i huden snarare än att massera eller gnugga in den. Ofta kan de användas både morgon och kväll men under dagen bör de kompletteras med en solskyddsprodukt. På kvällen, appliceras fukträmen innan nattmasken eller fuktgivande sheet mask och serum för att tillföra maximal fukt.

Filtrera