Grundkurs för bareMinerals - Del 1: Foundation

2011-06-18

(Uppföljning på Grundkurs för bareMinerals.)

bareMinerals har i år 35-års jubileum och jag kan gissa att det kommer firas lite extra. När bareMinerals först lanserades i USA så sålde man faktiskt produkterna per skopa :). Idag är deras foundation den mest sålda i hela USA.

bareMinerals

Om vi börjar med den självklara produkten som är Original SPF 15 Foundation så kommer här lite tips & tricks om den.

Alla bareMinerals-lock har en alldeles speciell vaxbehandlad yta. Detta har de därför att man ska "slå" ut en liten mängd av produkten i just locket och sedan skapa en friktion (med hjälp av borsten) där man förvandlar pudret till en mjukare kräm.

Viktigt att tänka på är alltså att produkten inte ska "pudras" på utan appliceras i nästan samma form som en kräm. Man vinklar den special-framtagna borsten (Flawless Application Face Brush) i 45 grader och roterar den i pudret. Tänk på att aldrig trycka ner borsten rakt ovanifrån då håret i borsten kommer att brytas/slitas/gå sönder väldigt fort. När man roterar borsten i pudret så blir pudret genast lite mer krämigt i borsten. Ett tips är att ta lite foundation och gnugga det mellan fingrarna så känner du genast vilken konsisten den ska ta.

När man sedan ska välja en foundation/concealer så hittar man lättast bäst färg genom att ta produkten och testa den på halsen. Då ser du genast om den är för rosa eller för gul. Undvik att applicera en för mörk färg i ansiktet då den kommer att få dig att se äldre ut. Inte roligt, eller hur?

bareMinerals foundation (egentligen samtliga produkter) är så rena att du faktiskt kan sova med dem. Basprodukterna minskar dessutom fuktförlusten och verkar både lugnande och vårdande. Produkterna kan med fördel användas av de som lider av rosacea och andra hudproblem. Faktum är att många kunder blir rekommenderade att applicera bareMinerals Original SPF 15 Foundation efter kvällsrengöringen!

Lite tips: Den mattar din hy men gör den inte helt matt. Du kan om du vill blanda de två olika foundation och applicera den matta i T-zonen och originalen i resten av ansiktet. Tänk på att en foundation är en grund/bas. Man skulle lika gärna kunna kalla den för en concealer eftersom den ska täcka, dölja och förbättra hudens utseende innan man lägger på de andra produkterna som gör din mejk komplett. Jag tror inte att någon skulle vilja gå ut i bara en foundation?

Ett annat bra tips angående färgvalet är detta: På sommaren när du får mer färg så ska du inte välja en brunare färg, välj istället en varmare färg/ton!

Till sist, när du applicerar en foundation från bareMinerals så ska du först massera in produkten i hela ansiktet och sedan förbättra med svepande drag på de ställen du behöver lite mer täckning. Jag själv behöver alltid lite extra precis under näsan.

/ Linda

bareMinerals Foundation